16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneOud-ZSV- en SV Deurne-speler Diego Armando van Zutphen tekent eerste profcontract bij...

Oud-ZSV- en SV Deurne-speler Diego Armando van Zutphen tekent eerste profcontract bij VVV-Venlo

De 19-jarige Diego Armando van Zutphen die begon als voetballer bij ZSV en SV Deurne, heeft zijn eerste profcontract getekend bij VVV-Venlo. In Covebo Stadion De Koel zette hij deze week zijn handtekening onder de verbintenis die loopt tot de zomer van 2026, met een optie voor nog een extra seizoen.

Van Zutphen doorliep vanaf de O12 de volledige jeugdopleiding van VVV en beleeft dit seizoen zijn doorbraak in het eerste elftal. “Ik ben erg blij dat ik kan tekenen bij deze mooie club. Mijn eerste wedstrijden in het eerste elftal smaken naar meer en ik hoop dat ik een belangrijke speler voor VVV kan worden. Ik ga er in ieder geval alles aan doen om het vertrouwen van de club de komende jaren waar te maken”, aldus Diego Armando van Zutphen.

De jonge voetballer maakte bij VVV in de voorbereiding al minuten in verschillende oefenwedstrijden, waarna Van Zutphen in de loop van het seizoen aansloot bij de selectie van trainer Rick Kruys. In februari dit jaar maakte de rechtsback annex centrale verdediger zijn officiële debuut in de thuiswedstrijd tegen Jong PSV (3-2). Inmiddels staat de teller voor Van Zutphen op tien officiële wedstrijden in de Venlose hoofdmacht.

Technisch manager Marc van Hintum is blij met de nieuwe aanwinst voor de Venlose club: “Diego heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt en daarmee heeft hij dit contract zelf afgedwongen. Hoewel hij pas negentien jaar oud is, maakte hij direct een goede indruk toen het team hem nodig had en hij er moest staan. We zien in Diego dan ook een speler voor de toekomst en zijn blij dat hij de komende seizoenen voor VVV speelt.”

Foto: VVV-Venlo

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen