16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurnePersoneel Elkerliek vraagt aandacht voor agressie in de zorg met werkonderbreking en...

Personeel Elkerliek vraagt aandacht voor agressie in de zorg met werkonderbreking en 2 minuten stilte

Het personeel van het Elkerliek ziekenhuis houdt op de locaties in Deurne en Helmond donderdagmiddag om 14.00 uur een werkonderbreking en houdt daarbij twee minuten stilte om aandacht te vragen voor de toenemende agressie richting zorgverleners.

Aanleiding voor de actie is het recente steekincident in een ggz-instelling in Heerlen waarbij een verpleegkundig specialist overleed.

Fysiek geweld
“Ook in het Elkerliek maken we ons grote zorgen over de toenemende agressie die we hier tegenkomen. Meerdere zorgverleners en medewerkers in onze organisatie hebben dit aan den lijve ondervonden. Schelden, bedreigen en soms zelfs fysiek geweld; het komt helaas steeds vaker voor”, meldt het Elkerliek ziekenhuis.

Het personeel van het Elkerliek ziekenhuis geeft met de actie donderdagmiddag gehoor aan de oproep van NU’91 om uit respect voor het slachtoffer het werk twee minuten neer te leggen en stilte te houden. “We voelen grote verbondenheid met deze actie. Agressie hoort er niet bij in de zorg. Agressie is niet normaal en mag niet normaal gevonden worden”, aldus het Elkerliek ziekenhuis.

Statement
Werknemers op de locaties in Deurne en Helmond krijgen van het ziekenhuis de gelegenheid om tussen 14.00 en 14.02 uur stil te staan bij agressie in de zorg in zijn algemeenheid en in het bijzonder in het Elkerliek ziekenhuis: “Daarmee maken we een statement naar alle inwoners van Helmond en de Peel. Agressie in de zorg loont ook in de zorginstellingen in Helmond en de Peel niet.”

Het Elkerliek ziekenhuis geeft aan dat het een complex probleem betreft en dat er niet één oplossing is voor de toegenomen agressie: “Het is een maatschappelijk probleem dat wij in de zorg niet alleen kunnen oplossen. In huis kunnen we praten over agressie, het delen. Met onze werkgroep Agressie worden hiertoe steeds meer stappen gezet.”

De collega’s van Omroep Brabant maakte een videoreportage bij de hoofdvestiging van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. Deze kun je hieronder bekijken.

Foto: archief DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen