11.4 C
Deurne
donderdag 18 april 2024
Home- DeurneOuderwetse bordspellen nog steeds populair; voortaan maandelijkse bijeenkomst in wijkcentrum De Heiakker

Ouderwetse bordspellen nog steeds populair; voortaan maandelijkse bijeenkomst in wijkcentrum De Heiakker

Dat ouderwetse bordspellen nog steeds populair zijn, bleek afgelopen jaar toen op 22 november de eerste goedbezochte bordspellenavond werd gehouden in wijkcentrum De Heiakker in Deurne. De bijeenkomst bleek zo succesvol dat de organisatie heeft besloten om voortaan elke maand een bordspellenavond te houden.

“De bezoekers van onze eerste try-out gaven na de bijeenkomst aan het zo gezellig te vinden dat ze het wel waker wilden. Een goede reden om daar dus een vervolg aan te geven”, zeggen Wendy, Bianca en Marjo van de organisatie. Tientallen bezoekers kwamen toen samen en speelden aan meerdere tafels verschillende moderne bordspellen.

Elke maand
De avonden zullen voortaan elke derde dinsdag van de maand van 20.00 uur tot ongeveer 22.00 uur plaatsvinden in het wijkcentrum in de Kubus aan de Meent 3 in Deurne. De zaal is vanaf 19.30 uur geopend zodat iedereen om 20.00 uur meteen kan beginnen met een spel. De eerstvolgende bijeenkomst is op dinsdag 17 januari. De tweede zal bij uitzondering in verband met carnaval een week later plaatsvinden op dinsdag 28 februari.

Ruime collectie
De bordspellenavonden zijn geschikt voor iedereen van 16 jaar en ouder. Deelname is gratis en de spellen worden eventueel ook van te voren uitgelegd. “Er is een ruime collectie spellen aanwezig om te spelen. Uiteraard mogen ook eigen spellen meegenomen worden. Ook mensen die even langskomen om een praatje te maken, zijn van harte welkom”, geeft de organisatie aan. Tijdens de avonden zijn consumpties aan de bar verkrijgbaar tegen contante betaling, pinnen is niet mogelijk.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen