12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurnePaarden in Deurne bevrijd uit erbarmelijke omstandigheden; dieren maandenlang in te kleine...

Paarden in Deurne bevrijd uit erbarmelijke omstandigheden; dieren maandenlang in te kleine en smerig schuur

Bij een controle door de Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn (LID) en de politie zijn vorige week in de gemeente Deurne twee verwaarloosde paarden aangetroffen. De dieren bleken al maandenlang opgesloten te zitten in een natte, met urine en mest verontreinigde schuur.

“Omdat er geen droge sta- of ligplek was, zaten de viervoeters zelf ook van top tot teen onder de mest en hadden slechte hoeven die niet verzorgd werden. Eén van de dieren was veel te mager. Tijdens de controle hadden ze geen water of voedsel”, meldt de Inspectiedienst Dierenwelzijn.

Het krakkemikkige gebouwtje van hout en golfplaten waar de dieren in stonden, was vrijwel volledig afgesloten waardoor ze geen enkel uitzicht en nauwelijks bewegingsruimte hadden. De paarden stonden volgens LID letterlijk maandenlang opgesloten tussen vier muren.

De paarden zijn in overleg met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) meegenomen. De eigenaar moet alle kosten voor transport, vervangend onderdak en (medische) verzorging betalen en krijgt van de politie een proces-verbaal, waarna de officier van justitie zich over de zaak buigt.

Foto’s: Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn (LID)

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen