12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneNieuwe voorjaarsmarkt tussen het groen aan het spoor in Deurne

Nieuwe voorjaarsmarkt tussen het groen aan het spoor in Deurne

Coöperatie Stationspark Deurne is al jaren bezig met het verfraaien van de omgeving rondom het treinstation. De moestuin en groenstrook aan de Spoorlaan zijn hiervan onderdeel. Om dit gebied op de kaart te zetten, houdt de coöperatie op tweede pinksterdag de allereerste Groene Spoormarkt.

“De term ‘groen’ kun je breed oppakken”, licht Michel Lintermans van het Stationspark toe. “We verkopen bijvoorbeeld planten en insectenhotels, maar ook tweedehands boeken en producten van gerecycled materiaal op de markt.”

De Deurnese Tiny Koppens, mede-initiatiefnemer, is iemand die van oud textiel onder andere shawls en tassen maakt. “Ik sta zelf hiermee op de markt. Daarnaast verkoop ik spullen uit Oeganda, zoals sieraden en mandjes. De opbrengst van mijn kraam gaat volledig naar de stichting Farmers Families Future Uganda.”

In totaal staan er zo’n twintig deelnemers. Ook aan de inwendige mens is gedacht. Er is een barbecue-stand van restaurant In de Heerlyckheid dat ook aan de Spoorlaan ligt. De kramen staan verspreid over de groenstrook die voor de moestuin ligt.

De Groene Spoormarkt vindt plaats op maandag 20 mei tussen 13.00 en 16.00 uur. De toegang is gratis.

Foto’s: Coöperatie Stationspark Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen