23.1 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- DeurneParkboerderij Deurne in paar dagen tien bewoners rijker

Parkboerderij Deurne in paar dagen tien bewoners rijker

De Parkboerderij aan het Haageind in Deurne is sinds maandagochtend acht bewoners rijker. Nadat de kleine fazantjes uit hun ei waren gekropen, gingen ze meteen op verkenningstocht. Afgelopen vrijdag kreeg het park ook al nieuwe bewoners in de vorm van twee hertjes.

De pasgeborenen werden door een voorbijganger gefilmd die zag hoe de jonge beestjes binnen enkele momenten al heen en weer huppelden. Nog wel wat onbehouwen, want één van de twee valt tijdens de avonturen zo nu en dan nog omver. Gelukkig weet het dier wel weer op zijn pootjes terecht te komen. De hertjes werden bijna tegelijk geboren en vertonen veel gelijkenis met hun moeders. Eentje is lichtgekleurd, de ander donker.

Het dierenverblijf van Parkboerderij Deurne bestaat in de huidige vorm inmiddels ruim tien jaar en biedt een onderkomen aan een groot aantal verschillende diersoorten, zoals alpaca’s, kameroenschapen, geitjes, herten, kippen, eenden, ganzen en zwanen. Ook is er een volière met grasparkieten, zebravinken, zilverfazanten en kwartels.

Vrijwilligers onderhouden het park en verzorgen de dieren. Door middel van informatie en educatie willen ze mensen meer kennis en inzicht geven over het huidige agrarische bedrijf, de dieren en waar eten vandaan komt. Inkomsten voor de organisatie worden onder andere gegenereerd door de adoptie van dieren door kinderen of volwassenen die thuis bijvoorbeeld geen plek hebben om een huisdier te houden. Zij mogen met regelmaat op open dagen de weide in om ‘hun’ dieren te bezoeken en te aaien.

Foto: Parkboerderij Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen