11.4 C
Deurne
donderdag 18 april 2024
Home- DeurnePaul Rubensstraat wordt eenrichtingsweg met fiets- en wandelpad en meer ruimte voor...

Paul Rubensstraat wordt eenrichtingsweg met fiets- en wandelpad en meer ruimte voor monumentale bomen

Er komt in de Paul Rubensstraat in Deurne een zogeheten ‘langzaamverkeersroute’. In het gedeelte van de Sint Jozefstraat tot de Dirk Boutsstraat wordt de rijbaan opgeheven en komt er een pad dat alleen bestemd is voor voetgangers en fietsers.

De weg wordt op deze manier aangepast omdat een aantal bomen al langere tijd overlast veroorzaakt doordat de wortels ervan zowel de stoep als rijbaan omhoogduwen en beschadigen.

Groeiruimte
Omdat het om monumentale bomen gaat, is er een oplossing bedacht waarbij deze kunnen worden behouden. Door de aanleg van de ‘langzaamverkeersroute’ kan het trottoir aan beide zijden van dit gedeelte van de Paul Rubensstraat worden verwijderd. Hierdoor krijgen de monumentale bomen meer groeiruimte en wordt overlast van wortelopdruk zoveel mogelijk voorkomen.

Eenrichtingsweg
De rijbaan tussen de Dirk Boutsstraat en Rogier van de Weijdenstraat wordt versmald, waardoor ook daar de monumentale bomen meer groeiruimte krijgen. Het gevolg hiervan is dat de Dirk Boutsstraat en Paul Rubensstraat gedeeltelijk eenrichtingsverkeer worden.

In onderstaande 3D-animatie kun je zien hoe de nieuwe situatie er uit gaat zien.

Foto; gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen