28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneTop van paardensportwereld bij elkaar in Deurne voor vijf Nederlandse kampioenschappen

Top van paardensportwereld bij elkaar in Deurne voor vijf Nederlandse kampioenschappen

Paardensportliefhebbers van Nederland verzamelen zich van 26 tot en met 30 april weer bij Green Valley Estate in Deurne voor maar liefst vijf Nederlandse Kampioenschappen voor springruiters die plaatsvinden tijdens het Concours Hippique Deurne.

Op woensdag wordt gestart met het Nationaal niveau 1.40m en het eerste onderdeel van Green Valley Estate Kampioenschap Pony’s. Op donderdag komen de Nederlandse Kampioenschappen aan bod zoals het NK Children, NK Junioren, NK Young Riders en het NK Senioren. De Veteranen strijden vrijdag om de eerste plaats in het Vader Abraham Kampioenschap en op zaterdagmiddag wordt voor de tweede keer de Grote Prijs van Deurne verreden. Zondagmiddag is gereserveerd voor de finale van het NK Springen voor Senioren.

Complete Nederlandse top
“Na een prachtig evenement in 2022 kijken we vooruit naar een nog mooier concours in 2023. Een concours waar de grote namen van Nederland in de piste treden. Zo verwachten we de lokale favorieten Maikel van der Vleuten, Leopold van Asten en Piet Raaijmakers jr, maar ook Willem Greve, Sanne Thijssen, Jur Vrieling en Jack Ansems; de nummers 1, 2, 3 en 4 van het NK 2022 zijn aanwezig”, zegt de organisatie van Concours Hippique Deurne. Marc Houtzager, Leon Thijssen en Lowie Joppen, die een geweldige prestatie had op de The Dutch Masters 2023, zullen meerijden met het Nederlands Kampioenschap. “Kortom de complete Nederlandse top is aanwezig”, meldt de organisatie trots. De finale Senioren wordt bovendien zondagmiddag integraal uitgezonden op tv bij NOS Studio Sport.

Feestavonden
Het Concours Hippique Deurne bij Green Valley Estate aan de Bruggenseweg 11a is gratis toegankelijk, inclusief de overdekte tribunes. Alleen voor de parkeerplaats wordt een bijdrage gevraagd. Naast de paardensport is er ook Brabantse gezelligheid te vinden rond de piste en in het strodorp. Daarnaast zijn er drie feestavonden met muziekoptredens na de wedstrijden in het Sportcafé, met op vrijdag Django Wagner, zaterdag Monique Smit en zondag Sander Kwarten en zanger Rens. De feestavonden beginnen om ongeveer 20.00 uur.

Voor het evenement is de organisatie nog op zoek naar mensen die willen helpen als parkeerwachter. “Tijdens het Concours Hippique Deurne van 26 tot en met 30 april kunnen wij nog extra hulp gebruiken. Dit topsportevenement meemaken en ook nog een centje bijverdienen, wie wil dat nou niet?”, meldt de organisatie. Mensen die geïnteresseerd zijn, kunnen telefonisch of via WhatsApp contact opnemen met Anne via 06-57366273. Meer informatie vind je op chdeurne.nl.

Foto: Facebook Concours Hippique Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen