4 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- DeurnePeelcomedianten brengen bijzonder toneel dubbelluik Paardenworst & Gemberthee

Peelcomedianten brengen bijzonder toneel dubbelluik Paardenworst & Gemberthee

Iets anders, daar is de Deurnese theatergroep De Peelcomedianten altijd voor in. Vanaf 16 maart brengen ze ‘Paardenworst & Gemberthee’ op de planken. Dit is niet één toneelstuk, maar twee. De stukken worden gelijktijdig gespeeld en het publiek wisselt van zaal.

De manier waarop de voorstelling is ontstaan is minstens zo bijzonder, vertelt voorzitter Stefan van der Heijden. “Eerst hadden we alleen mannelijke spelers. Daarom kozen we een script dat geschreven is voor mannen. Gaandeweg kwamen vier vrouwen ons versterken. Toen heb ik het verhaal voor de vrouwen zelf geschreven zodat het aansluit op dat van de mannen.”

Worst en jenever
Het verklaart ook de dubbele titel. De mannelijke hoofdpersonen Leo, Lex en Louis zijn overleden bij een gondelongeluk. – Dat is trouwens gebaseerd op een waargebeurd feit. – Het publiek ziet ze in een soort hiernamaals waar alleen paardenworst en jenever te krijgen is.

Hun vrouwen, de zussen Lenie, Lia en Loes blijven achter en proberen er het beste van te maken met een glas gemberthee. “Het thema klinkt wellicht wat zwaar, maar het stuk is luchtig. We hebben zelf tijdens de repetities al heel wat afgelachen”, licht Van der Heijden toe.

Twee zalen tegelijk
Den Draai in de Zeilberg is waar het zich allemaal gaat afspelen. De Peelcomedianten hebben daar twee zalen tot hun beschikking. Per zaal kunnen honderd mensen plaatsnemen. De twee stukken worden gelijktijdig opgevoerd, daarna wisselt het publiek van zaal.

Voor de groep, en hun regisseur Barrie van den Heuvel, is het de eerste keer dat ze een voorstelling in deze vorm brengen. “Het past wel bij ons om het anders dan anders te doen. We zijn erg benieuwd naar de reacties van het publiek straks.”

Paardenworst & Gemberthee wordt gespeeld op zaterdagavond 16 maart, zondagavond 17 maart, zaterdagavond 22 maart en zondagmiddag 23 maart. Kaarten zijn te bestellen op Peelcomedianten.nl en zijn verkrijgbaar bij Den Draai en bij VVV Deurne.

Foto’s: De Peelcomedianten (deels AI gegenereerd)

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen