11.7 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneTapijt van Deurne keert terug in St. Willibrorduskerk; wandkleed met 17 kilometer...

Tapijt van Deurne keert terug in St. Willibrorduskerk; wandkleed met 17 kilometer aan borduurgaren

Bijna drie jaar geleden werd het Tapijt van Deurne in de Sint Willibrorduskerk voor het eerst onthuld door de leden van de Paramentengroep van de parochie Heilige Willibrord Deurne. Zij borduurden bijna tweeënhalf jaar aan het historische kunstwerk dat vanaf 27 mei dit jaar opnieuw te zien is in de Deurnese kerk.

Het Tapijt van Deurne is 20 meter lang en toont de geschiedenis van Deurne vanaf de laatste ijstijd tot heden, uitgebeeld in 40 geborduurde taferelen. Het werd in 2021 voor het eerst tentoongesteld ter gelegenheid van de viering van Deurne 1300.

De Paramentengroep is vanaf 2019 bezig geweest met het enorme kleed, waarvoor zeventien kilometer borduurgaren werd gebruikt. De acht dames van de Paramentengroep hebben in totaal 31 werkweken per persoon geborduurd aan het kunstwerk. Bij de onthulling van het wandkleed werd ook een boek gepubliceerd waarin de taferelen zijn vastgelegd met bijpassende teksten van Erik Vink.

Tekst gaat verder onder de video.

Het Tapijt van Deurne is te zien vanaf 27 mei in de Sint Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne. De expositie is geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 14.00 tot 16.30 uur.

Foto’s : Josanne van der Heijden/Tim van der Weerden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen