-1.8 C
Deurne
zaterdag 10 december 2022
Home- DeurnePeelpluimen en Peelstrekels verzetten prinsenbal door nieuwe coronaregels

Peelpluimen en Peelstrekels verzetten prinsenbal door nieuwe coronaregels

Carnavalsvereniging De Peelpluimen uit Helenaveen had hun prinsenbal zoals veel verenigingen gepland staan op zaterdagavond 13 november maar de nieuwe coronaregels gooiden roet in het eten. Daarom zal nu zondagmiddag 14 november om 13.30 uur afscheid worden genomen van Prins Willem II, daarna vindt de onthulling plaats van het jeugdprinsenpaar en de nieuwe 62ste prins van de Peelpluimen.

Tijdens de middag zal ook de nieuwe dans van de dansmarietjes zijn première beleven. Het feest zal wel wat anders verlopen dan normaal vanwege de nieuwe coronamaatregelen. Zo zullen er geen hossende menigten en polonaises te zien zijn omdat iedereen verplichte zitplaatsen krijgt aangewezen. Toegang is alleen mogelijk met een geldig coronatoegangsbewijs.

Peelstrekels
Ook De Peelstrekels uit Deurne laten weten dat hun prinsonthulling op zaterdag 13 november niet doorgaat. “Alles stond klaar om weer een feestje te bouwen. De residentie was klaar en voorbereid om alles in goede banen te leiden volgens de regels. Maar helaas, het mag niet zo zijn.” De organisatie geeft aan zo snel mogelijk met een alternatief te komen: “Dit is voor iedereen een domper en in het bijzonder voor onze nieuwe prins. Maar niet getreurd, die onthulling komt er hoe dan ook.”

Zeilberg
Vrijdag verplaatste carnavalsvereniging De Pottenbakkers uit de Zeilberg hun prinsonthulling juist een dag naar voren. Die stond eigenlijk ook gepland voor zaterdagavond 13 november maar door de nieuwe coronaregels zou die dan niet kunnen doorgaan. Daarom werd deze verhuisd naar vrijdagavond waar Stefan Douven werd uitgeroepen tot nieuwe en 57ste prins van carnavalsvereniging De Pottenbakkers.

Foto: CV De Peelpluimen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen