12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- HelenaveenPeelvrouwke Bianca brengt Koningsdag liever door in de natuur van de Peel

Peelvrouwke Bianca brengt Koningsdag liever door in de natuur van de Peel

Zelf houdt Bianca Teuwsen niet zo van al die drukte tijdens Koningsdag, liever trekt ze de natuur van de Peel in. Ook komende zaterdag is ze te vinden in het groen rondom Helenaveen en Griendtsveen voor een wandeltocht van 24 kilometer, waaraan anderen mee kunnen doen die ook de voorkeurgeven aan rust en natuur in plaats van een drukke Oranjemarkt.

“Het wordt een tocht waarbij je ten volste van de Peel en het frisgroene voorjaar kunt genieten”, vertelt Bianca. Door haar vele wandelingen kent ze de omgeving ondertussen op haar duimpje en is ze een echt Peelvrouwke geworden, zoals ze zichzelf noemt. “Ik weet de weg en kan daardoor unieke wandelingen maken en je de mooiste plekjes laten zien. Ik heb vaste routes maar ga ook graag ‘op avontuur’. Dan zie ik paadjes waar anderen misschien niets zien en ga dan op ontdekkingsreis”, legt Teuwsen uit.

Turfdruppelke
Bij de wandeling op Koningsdag krijgen de deelnemers niet alleen veel natuurschoon te zien, maar vertelt Peelvrouwke Bianca ook over de omgeving en heeft ze een paar verrassingen voor de inwendige mens: “We lopen van Helenaveen, via de Limburgse kant van de Peel, naar Griendtsveen. Onderweg trakteer ik op een Peelverhaal en Turfdruppelke. Als we in Griendtsveen aankomen gaan we bij Herberg de Morgenstond genieten van een heerlijke lunch-knapzak. Goed gevoed en bijgetankt wandelen we daarna via de Deurnese Peel terug naar Helenaveen”, vertelt Bianca Teuwsen.

Achtertuin
De afgelopen jaren heeft de Griendtsveense met talloze groepen mensen door de Peel gelopen. Van gezinnen en koppels tot bedrijfsteams en een groepje speciaal voor vrouwen. Ook vroeger als kind was Bianca al vaak in de natuur te vinden: “Ik deed niets liever dan spelen in het bos samen met mijn zus. Ook werden we regelmatig door onze ouders meegenomen voor een wandeling door de Mariapeel.” Daarvoor moesten ze dan vroeger eerst 20 minuutjes in de auto zitten voor ze er waren. “Nu woon ik in Griendtsveen en is de Mariapeel mijn achtertuin”, aldus Teuwsen.

Begin en eindpunt van de wandeling is bij Hotel Eetcafé In d’Ouwe Peel aan de Oude Peelstraat 2 in Helenaveen. Deelnamekosten bedragen 31,50 euro per persoon. Dat bedrag is inclusief de lunch en een kop koffie, cappuccino of thee en het Turfdruppelke onderweg.

Aanmelden voor de wandeling kan bij Bianca Teuwsen via WhatsApp op 06-10291721, via email op bianca_teuwsen@hotmail.com of via Facebook Messenger op de pagina van het Peelvrouwke.

Foto’s: Bianca Teuwsen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen