18.7 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneToekomstperspectief van boeren in de Peel centraal tijdens symposium in Meijel

Toekomstperspectief van boeren in de Peel centraal tijdens symposium in Meijel

Agrarische ondernemers in de Peel hebben door de nabijheid van het Natura 2000-gebied een aantal extra uitdagingen. Dat geldt voor boeren in zowel het Brabantse als Limburgse deel van de Peel. Daarom houdt de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) vrijdag in Meijel het symposium Boeren in de Peel.

De bond ziet dat het agrarische ondernemers in deze regio ontbreekt aan toekomstperspectief en verwacht dat de situatie de komende jaren niet eenvoudiger zal worden. “We hebben de gemeenten en de provincie nodig om ambities te realiseren”, zegt de LLTB. Tijdens de bijeenkomst zijn stakeholders, LLTB-leden en andere geïnteresseerden welkom om samen in gesprek te gaan over de uitdagingen die er liggen voor de boeren rondom De Groote Peel.

Naast voorzitter Thijs Rompelberg en lid hoofdbestuur Peter van Dijck van de LLTB zullen ook wethouder Boris Meessen van gemeente Nederweert en burgemeester Kees van Rooij van gemeente Meierijstad aan het woord komen. Halverwege het symposium vindt er een paneldiscussie plaats met ondernemers uit de regio.

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 26 april van 14.00 uur tot 17.00 uur bij Philipsen Melkvee VOF aan de Berg 6 in Meijel. Aanmelden voor het symposium kan via lltb.nl/boerenindepeel.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen