8.8 C
Deurne
zaterdag 20 april 2024
Home- DeurnePeter Bijvelds hoogste nieuwe binnenkomer in Quote 500; Deurnese topman Ebusco bij...

Peter Bijvelds hoogste nieuwe binnenkomer in Quote 500; Deurnese topman Ebusco bij rijksten van Nederland

De lijst met rijkste Nederlanders die elk jaar wordt samengesteld door magazine Quote, heeft deze keer een Deurnese ondernemer als hoogste nieuwe binnenkomer. Topman Peter Bijvelds van elektrische busfabrikant Ebusco staat op plaats 95 van de Quote 500 met een vermogen van 480 miljoen euro.

Andere nieuwkomers op de lijst zijn dit jaar prins Bernhard van Oranje-Nassau op plek 481 met een vermogen van 125 miljoen euro en Max Verstappen op plek 500 met 120 miljoen.

Sterke groei
Het vermogen van Peter Bijvelds is te danken aan de sterke groei van zijn bedrijf in Deurne dat veel nieuwe bestellingen heeft binnengehaald. “We zien nog steeds een sterk momentum in de markt voor emissievrij openbaar vervoer en een nog sterkere interesse in onze innovatieve lichtgewicht Ebusco 3.0. De sterke orderintake aan het begin van het bestelseizoen voor OV-bussen zijn voor ons het bewijs dat we op de goede weg zijn”, zegt CEO Peter Bijvelds.

Uitbreiden
Ebusco kondigde onlangs aan de productie in Deurne verder op te willen schroeven waarbij twee bussen per dag worden geproduceerd. Om deze capaciteit te bereiken heeft het bedrijf in de eerste drie maanden van 2023 tussen de 100 en 110 nieuwe medewerkers nodig. Daarnaast gaat Ebusco uitbreiden met een eigen nieuwe fabriek in Frankrijk waar uiteindelijk 500 bussen per jaar van de band gaan rollen.

Heineken
De Quote 500 waar Bijvelds van Ebusco dit jaar voor het eerst in wordt vermeld heeft op de eerste plek Heineken-erfgename Charlene de Carvalho-Heineken met een geschat vermogen van 12,8 miljard euro. Als familie staat op de eerste plaats het imperium van de familie Brenninkmeijer, bekend van kledingwinkelketen C&A, dat goed is voor 24 miljard euro.

Peter Gillis
De rijkste Brabander is volgens de Quote 500 dit jaar opnieuw Mollie-oprichter Adriaan Mol. Met een vermogen van 3,5 miljard staat hij op de zesde plek in de landelijke lijst. Op nummer zeven in de nieuwe Quote 500 staat Karel van Eerd, de oprichter van Jumbo met een vermogen van 2,9 miljard euro. Opvallende afwezige Brabander in de lijst met rijksten van het land is Peter Gillis. Hoewel hij zelf eerder aangaf dat zijn vermogen rond de 250 miljoen ligt, is dat volgens Quote ‘slechts’ 85 miljoen euro.

Het totale vermogen van rijke Nederlanders nam het afgelopen jaar toe met bijna 5 procent tot een kleine 3000 miljard euro. Om in de lijst te komen moet je minimaal het vermogen van de laagst genoteerde persoon op de lijst hebben en dat staat dit jaar op 120 miljoen euro.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen