13.5 C
Deurne
dinsdag 21 mei 2024
Home- Deurne‘Maestro’ Sander Teepen brengt masterclass met Koninklijke Harmonie Deurne

‘Maestro’ Sander Teepen brengt masterclass met Koninklijke Harmonie Deurne

Sander Teepen (41) uit Vlierden is één van Nederlands meest veelbelovende dirigenten en bekend als coach van het tv-programma Maestro. Zaterdag 5 november is hij te gast bij de Koninklijke Harmonie Deurne, waar zijn muzikale loopbaan in zijn prille jeugdjaren begon.

Het publiek krijgt aan de hand van een interview en een masterclass een unieke inkijk in het dirigentenambacht en de inspirerende werkwijze van maestro Sander Teepen. Op het concertprogramma staan onder meer werken van Philip Sparke, Camille Saint-Saëns, George Gershwin en Pietro Mascagni. De presentatie van de concertavond is in handen van Maarten van de Weijer.

Prestigieuze prijzen
De afgelopen jaren nam Teepen deel aan diverse internationale dirigentenconcoursen, waar hij er met diverse prestigieuze prijzen vandoor ging. Ook verzorgde hij gastdirecties bij gerenommeerde professionele orkesten zoals het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, het Metropole Orkest, Philharmonie Zuid Nederland en Royal Bangkok Symphony Orchestra.

Dirigentenbeurs
In 2018 werd hij onderscheiden met de prestigieuze dirigentenbeurs van “Het Kersjes Fonds.” De afgelopen vier seizoenen was hij verbonden aan het Radio Filharmonisch Orkest als assistent-dirigent.

De masterclass met Sander Teepen en Koninklijke Harmonie Deurne vindt plaats op zaterdag 5 november in Cultuurcentrum Deurne en start om 20.15 uur. Meer informatie en tickets vind je op de website van het CCD.

Lees ook: Vlierdense dirigent Sander Teepen coacht bekende Nederlanders in Maestro: ‘Meer dan wat heen en weer zwaaien’

Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen