11.9 C
Deurne
vrijdag 24 mei 2024
Home- DeurnePeter Strijbosch vanaf seizoen 2022-2023 nieuwe keeper SV Deurne

Peter Strijbosch vanaf seizoen 2022-2023 nieuwe keeper SV Deurne

SV Deurne heeft een nieuwe keeper. De 20-jarige Peter Strijbosch uit Neerkant staat vanaf volgend seizoen in het doel van de blauw witten. Strijbosch begon zijn voetbalcarrière bij Neerkandia en zat vanaf 2010 tien jaar in de jeugdopleiding van PSV. In 2020 stapte hij over naar FC Eindhoven waar hij afgelopen seizoenen actief is geweest.

Peter Strijbosch gaat nu vanaf seizoen 2022-2023 verder als goalie van de club waar ook zijn vader jaren bij actief is geweest en die nu ook weer terugkomt op het Deurne-nest.

Verenigde Staten
De komst van Peter Strijbosch is noodzakelijk voor SV Deurne omdat de huidige keeper Robin Verhoeven heeft aangekondigd dat hij voor zijn studie naar de Verenigde Staten vertrekt. Dat betekende voor de Deurnese voetbalclub dat er snel actie moest worden ondernomen, legt Erwin Boerenkamps van SV Deurne uit: “Robin die ook een verleden heeft bij PSV-jeugd, heeft de afgelopen jaren laten zien dat hij een fantastische keeper is; bijna wekelijks is Robin ‘player of the match’. Het was daarom schrikken dat Robin aankondigde vanwege studie naar de USA te verkassen. Wij danken Robin voor afgelopen jaren!”

Gezonde ambitie
Voor SV Deurne is de keuze voor Strijbosch een logische beslissing. “We hebben direct geschakeld. Afgelopen jaren hebben wij contact gehouden met Peter en zijn nu heel blij dat juist hij een rol wil vervullen bij SV Deurne met een gezonde ambitie in de 1e Klasse. Wij wensen Peter heel veel succes komende jaren”, vertelt Erwin Boerenkamps.

Hbo-opleiding
Strijbosch zelf is ook enthousiast over zijn transfer naar SV Deurne: “Ik heb prachtige jaren gehad bij de PSV-jeugd en de laatste jaren bij FC Eindhoven, maar nu wil ik weer elke week op een mooi niveau keepen en daarnaast zorgen dat ik mijn Hbo-opleiding goed kan afronden. Als klein jongetje zag ik SV Deurne al kampioen worden en nu kan ik bij deze club proberen bij te dragen aan nieuwe successen: ik heb er heel veel zin in!”

Foto: SV Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen