10.4 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- ZeilbergPlan voor 31 woningen in Zeilberg op plek van discotheek Apollo

Plan voor 31 woningen in Zeilberg op plek van discotheek Apollo

De Zeilberg krijgt er op termijn 31 woningen bij in de Blasiusstraat, op de plek waar nu nog discotheek Apollo is gevestigd. Maandagavond werden buurtbewoners over de plannen voor de bouw van 16 appartementen en 15 duplexwoningen geïnformeerd door de familie Martens, die eigenaar is van de panden en de grond.

De bedoeling is dat de bestaande gebouwen van de discotheek en het naastgelegen café aan de Blasiusstraat 7 en 9 worden gesloopt. Op de plek die dan vrijkomt, in combinatie met het achtergelegen parkeerterrein, ontstaat vervolgens voldoende ruimte voor de 31 huur- en koopwoningen.

Hoewel het college eind vorige maand al een principeakkoord heeft gegeven voor de wijziging van het bestemmingsplan en de ideeën binnenkort voorliggen aan de gemeenteraad, gaat het nog wel even duren voor de nieuwe woningen er ook echt staan. “We hebben gisterenavond om te beginnen de buurt bijgepraat over de plannen en al wat schetsen laten zien van een mogelijke invulling”, zegt Mario Martens. “Dat is de eerste stap, waarna er nog vele zullen volgen voor de eerste schop de grond in kan. We willen dit traject samen met de inwoners van Zeilberg zorgvuldig doorlopen.”

Toekomst
De ondernemer runt op de plek in de Zeilberg al jarenlang verschillende horecazaken. Vroeger samen met ouders Pieter en Willy en zus Vera, tegenwoordig in zijn eentje. “Dat gaat ook nog gewoon door in de tussenliggende periode. We blijven in zowel Apollo als De Kroeg de komende tijd nog verschillende feesten, concerten en andere evenementen houden”, legt Martens uit.

Toch is nu duidelijk dat er op een gegeven moment een einde komt aan de zaak die zijn vader en moeder in 1971 openden in de Zeilberg. “Dat is geen makkelijke beslissing, want het maakt een groot deel uit van je leven. Maar er komt een tijd dat je gaat nadenken over wat te doen in de toekomst en of de horecazaken daar nog deel van uit kunnen maken”, vertelt Mario.

Woonruimte
Hij heeft geen opvolger die de taken van hem over zou kunnen nemen, maar dat is voor Martens niet de belangrijkste reden om de horeca te verruilen voor woningbouw: “Wij zien als familie ook een verschuiving in behoeften in de maatschappij. Specifiek in de Zeilberg is een enorm gemis aan woonruimte en we denken dat dit plan daar een mooie oplossing voor kan bieden.”

Martens weet als echte Zeilberger heel goed hoe hoog de woningnood in de wijk is: “Mensen vragen me nu al of er misschien een appartement bij zit voor hun dochter of zoon. Er is al jaren weinig gebouwd in de buurt en zeker aan betaalbare woningen ontbreekt het. Daarom willen we deze 31 nieuwe woningen toegankelijk houden voor een brede groep mensen. Er komen appartementen van ongeveer 50 tot 80 vierkante meter, waarvan er zowel geschikt zijn voor starters met een klein budget als ouderen die bijvoorbeeld op zoek zijn naar een levensloopbestendige woning.”

‘Mét en vóór de Zeilberg’
De toekomstige 16 appartementen en 15 duplexwoningen wil Martens in eigen beheer bouwen. “We gaan het project samen met een ervaren bouwbedrijf vormgeven en uitvoeren. We willen als familie Martens iets moois neerzetten in goed overleg mét de Zeilberg en vóór de Zeilberg, zodat de locatie van de Apollo ook in de toekomst een plek is waar mensen graag verblijven”, zegt Mario Martens.

Voor de sloophamer wordt ingezet, komt er als het aan de ondernemer ligt nog wel een periode waarin er voor de oud-bezoekers van de verschillende horecazaken een soort van afscheidsavonden komen. “Wat en hoe weet ik nog niet precies, maar het is toch een afsluiting van een tijdperk voor velen die op dit adres ooit op stap gingen. Iets in de vorm van een groot laatste feest zou wel een hele mooie afsluiting zijn”, besluit Martens.

Foto: Eric Senders/DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen