10.4 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneVVD wil weten hoe Cultuurcentrum Deurne er financieel voor staat: ‘Zitten nog...

VVD wil weten hoe Cultuurcentrum Deurne er financieel voor staat: ‘Zitten nog op cijfers van 2022 en 2023 te wachten’

De fractie van VVD Deurne heeft raadsvragen gesteld over de financiële situatie van Cultuurcentrum Deurne. Er zou voor 1 juni van vorig jaar een bijgewerkt businessplan worden gepresenteerd, maar dat is er volgens de VVD nog steeds niet. Ook wil de partij weten wanneer ze de jaarcijfers over 2022 en 2023 kunnen verwachten: “Aangezien we inmiddels alweer in maart 2024 zitten.”

Manager Bianca den Toom van Cultuurcentrum Deurne is verbaasd over de vragen en geeft aan zich niet te herkennen in de situatie: “Wij hebben altijd aan onze verplichtingen voldaan met betrekking tot het aanleveren van cijfers en ook de aanvullende informatie is tijdig aangeleverd in 2023. Daarnaast hebben wij, ook de afgelopen periode, steeds actief contact gezocht met de gemeente om ze te informeren.”

Bijgewerkte businessplan
Volgens Mariëlle Biemans van de VVD is er door de partij meerdere keren gevraagd om cijfers, maar zonder resultaat. “Tijdens de behandeling van de jaarcijfers 2022 hebben wij vragen gesteld over het businessplan van het Cultuurcentrum, dit naar aanleiding van een passage in de stukken waarin vermeld wordt dat het bijgewerkte businessplan van het Cultuurcentrum voor 1 juni 2023 zal worden aangevuld met onder andere de resultaten van het marktonderzoek.”

Op vragen van de VVD over de voortgang hiervan kreeg de partij van het college als antwoord: “Het CCD heeft het businessplan nog niet aangevuld met de resultaten van het marktonderzoek. Het CCD is ambtelijk hierop aangesproken. Na de zomer vindt een bestuurlijk overleg plaats met het CCD.”

Volgens Biemans is het na deze communicatie stil gebleven: “Tot op heden hebben wij nog geen bijgewerkt businessplan mogen ontvangen.” De VVD zegt dat dit soort gegevens nodig zijn om het financieel huishoudboekje zorgvuldig op orde te kunnen houden. Maar Den Toom van Cultuurcentrum Deurne zegt dat die cijfers en extra informatie wel degelijk op tijd zijn aangeleverd: “Dit is door de gemeente aan ons bevestigd.”

Concrete resultaatcijfers
De VVD benadrukt dat de gemeenteraad budgetrecht heeft en jaarlijks vaststelt hoe de gelden verdeeld worden, maar dat om deze rol goed te kunnen vervullen natuurlijk wel inzicht nodig is. “We hebben wel wat informatie gekregen over de programmering en de ambities van het CCD, maar geen concrete resultaatcijfers. Wat komt er binnen en wat gaat eraf? We weten op dit moment nog niks van hoe dat er voor staat wat betreft 2023 en ook nog zelfs niet van 2022”, zegt Mariëlle Biemans van de VVD.

De partij wil daarom in de toekomst periodiek op de hoogte gehouden worden van de financiële positie en begroting van Cultuurcentrum Deurne. Biemans zegt dat haar fractie zich op dit moment zorgen maakt: “Als we alsmaar niets horen, ga je je afvragen wat er aan de hand is. We hopen natuurlijk van harte dat de resultaten positief zijn en dat de jaarlijkse extra subsidie van 46.000 euro die we in 2022 als raad hebben toegekend een goede investering is geweest. Maar ook als het niet goed gaat, moeten we dat gewoon weten.”

Lees ook:

Foto: DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen