2 C
Deurne
zaterdag 3 december 2022
Home- DeurnePlan voor maatschappelijke voorzieningen in gemeente Deurne

Plan voor maatschappelijke voorzieningen in gemeente Deurne

De gemeente wil in gesprek met inwoners en direct betrokkenen over de toekomst van de voorzieningen in Deurne zoals scholen, gemeenschapshuizen en sportlocaties. Dit moet leiden tot een plan voor de maatschappelijke voorzieningen in de buurt, dat de gemeenteraad eind dit jaar vaststelt.

Staat gebouwen in kaart gebracht
Het ene gebouw in een goede onderhoudsstaat, het andere in een mindere staat. Om dit te kunnen beoordelen heeft de gemeente de bestaande voorzieningen allemaal in kaart gebracht. Uit deze inventarisatie blijkt dat er op verschillende plaatsen ‘iets aan de hand’ is. Voor de gemeente is dat hét moment om goed na te denken over de toekomst van voorzieningen. Aan welke voorzieningen moet de gemeente op (korte) termijn geld besteden? En welke slimme keuzes kunnen daarin gemaakt worden? Wethouder Helm Verhees: “Deze keuzes kunnen en willen wij niet alleen vanuit het gemeentehuis maken. We doen dit graag doen in overleg met betrokken partijen en de inwoners. Zij weten immers het beste wat er in hun dorp of wijk speelt en nodig is.”

Gespreksavonden 
De gemeente gaat hierover in gesprek met inwoners en betrokkenen. De eerste twee bijeenkomsten zijn gepland op 4 juni om 19.30 uur in gemeenschapshuis de Kastanje in Liessel en op 6 juni om 19.30 uur in ’t Huis in Vlierden. De overige bijeenkomsten worden nog gepland en apart bekendgemaakt. Partijen die rechtstreeks betrokken zijn (denk aan besturen van gemeenschapshuizen, sportverenigingen en basisscholen) ontvangen een persoonlijke uitnodiging. 

Meepraten over Liessel of Vlierden
Inwoners van Liessel en Vlierden die mee willen praten, kunnen zich per mail aanmelden via info@deurne.nl, onder vermelding van ‘aanmelding gespreksavond maatschappelijke voorzieningen in de buurt’.  Aanmelden kan ook telefonisch, via het centrale telefoonnummer van de gemeente Deurne 0493-387711. 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen