Stemmenorkest "De Kracht van een lied" uit het Noordlimburgse Well treedt zondag 19 mei om 16:00 uur op in de Sint Willibrorduskerk aan de ..." />
2.4 C
Deurne
zaterdag 3 december 2022
Home- DeurneStemmenorkest in kader concertcyclus Willibrorduskerk Deurne

Stemmenorkest in kader concertcyclus Willibrorduskerk Deurne

Stemmenorkest “De Kracht van een lied” uit het Noordlimburgse Well treedt zondag 19 mei om 16:00 uur op in de Sint Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne. Het Stemmenorkest werd opgericht in 1999. 
Op 27 december 1943 vond in een vrouwenkamp in Sumatra een eerste concert plaats, een concert zonder woorden. Veel vrouwen die de ontberingen van het kamp overleefden hebben een blijvende herinnering aan de rol die muziek en zang hebben gespeeld in hun overlevingsstrijd.
Er werd een koor samengesteld dat zingend, maar zonder woorden, klassieke muziek ten gehore gebracht. De arrangementen overleefden de oorlog en worden nog steeds uitgevoerd, een blijvende getuigenis van een zwarte bladzijde uit de wereld geschiedenis maar ook een ode aan zang en muziek die troost kunnen bieden in moeilijke tijden.
Het Stemmenorkest bestaat uit ongeveer 30 vrouwen en brengt klassieke werken ten gehore van onder meer Händel, Chopin, Tsjaikowski, Beethoven en Grieg.
De toegang tot het concert is vrij. Wel wordt na afloop gecollecteerd om de Concertcyclus mogelijk te blijven maken.
Nadere informatie op de website van de kerk onder concerten.
(Foto redactie).
- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen