26.1 C
Deurne
donderdag 18 augustus 2022
Home- DeurnePlan voor wooncomplex met 4 verdiepingen en 53 appartementen in Beukenstraat Deurne

Plan voor wooncomplex met 4 verdiepingen en 53 appartementen in Beukenstraat Deurne

Op het braakliggend terrein van de voormalige locatie van basisschool D’n Bogerd aan de Beukenstraat in Deurne moet een wooncomplex komen met 53 sociale huurappartementen verdeeld over vier verdiepingen. Het college van Deurne is positief over de plannen en geeft principemedewerking omdat zij van mening is dat een braakliggend terrein de kwaliteit van de leefomgeving niet bevordert.

De oude school die op de plek stond, werd al in 2010 is gesloopt. Daarna lag het stuk grond er een tijd verlaten bij totdat in maart van dit jaar bewoners een burgerinitiatief startten om het braakliggende terrein om te toveren tot een groene plek die buurtbewoners bij elkaar brengt.

Sint Jozefpark
De komst van de nieuwbouw met sociale huurappartementen betekent het einde van het Burgerinitiatief Sint Jozefpark. Hierbij is het terrein in samenwerking met Deurne Doet ’t ingericht als park met een hondenlosloopterrein, enkele speeltoestellen en picknicktafels.

Behoud van groen
“Ondanks het tijdelijke karakter van het park, zijn wij ons bewust van de meerwaarde en de behoefte aan groen in de St. Jozefparochie”, geeft het college aan. “Daarom hebben wij aan de principemedewerking de voorwaarde verbonden om samen met het burgerinitiatief te kijken naar een passende en evenwichtige invulling van het aangrenzend terrein met zo veel mogelijk behoud van groen. De initiatiefnemer zal in samenspraak met ons hiertoe een participatieplan opstellen.”

Buurtvriendelijk
Het nieuwe wooncomplex op het terrein tussen de Beukenstraat en de nieuwe school van D’n Bogerd sluit volgens de gemeente aan op de wens om de plek buurtvriendelijk in te richten. De nieuwe appartementen krijgen bergingen op de begane grond in en aansluitend aan het hoofdgebouw en er komt groenvoorziening en parkeergelegenheid.

Om het plan te kunnen realiseren moet het bestemmingsplan worden herzien. Het is nu aan de gemeenteraad om hier een beslissing over te nemen.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen