23.9 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- LiesselPlankeniers Liessel verweven actuele onderwerpen in komedie ‘Geld maakt niet gelukkig’

Plankeniers Liessel verweven actuele onderwerpen in komedie ‘Geld maakt niet gelukkig’

De komende tijd staan de leden van toneelvereniging De Plankeniers uit Liessel drie keer op het podium met hun nieuwste voorstelling ‘Geld maakt niet gelukkig’. Een onderwerp van alle tijden maar met de huidige stijgende kosten een vraagstuk dat actueler is dan ooit. In het toneelstuk van De Plankeniers is er vooral tijd om je er even geen zorgen over te maken en om juist te lachen om de situatie van Ferdinand en Marie-Claire.

De komedie in drie bedrijven is geschreven door Gerben Pijl en de regie is in handen van Rachel Michels. “En we hebben twee debutanten in ons midden, Daniëlle Slaats en Mindy Duisters, allebei echte Liesselse die houden van toneelspelen”, geeft de vereniging aan.

Scheiding
Het verhaal in het toneelstuk gaat over Ferdinand en Marie-Claire die in scheiding liggen. Ferdinand is het hele huwelijk door een vervelende knorrige man geweest met weinig respect voor vrouwen. Nadat hun dochter het huis uit is gegaan is het alleen maar erger geworden en Marie-Claire heeft uiteindelijk besloten voor zichzelf te kiezen en haar biezen te pakken. Ze komt van een welgestelde familie en heeft veel oud geld, dus heeft ze een ander huis weten te kopen, ergens ver weg van Ferdinand.

Ontslagen
Ferdinand zelf daarentegen heeft niet zoveel geld. Hij is recentelijk ontslagen, omdat hij zijn vrouwelijke collega’s niet waardeerde en zit nu in een groot huis met hoog oplopende kosten. Hij zit in zak en as en wordt geholpen door zijn dochter Petra, die besloten heeft een tijdje bij haar vader in te gaan wonen tot hij alles weer een beetje op de rails heeft staan.

Belangrijke brief
Zijn andere steun en toeverlaat is buurvrouw Annie, die zo nu en dan even wat eten brengt of schoon komt maken. Dan, op een dag, komt er een belangrijke brief uit het buitenland, afkomstig van mevrouw Nijenroode-Bergensteyn, de oud tante van Marie-Claire. De inhoud van de brief zorgt ervoor dat het huishouden van Ferdinand nooit meer hetzelfde zal zijn.

Middagvoorstelling
Op woensdag 7 december wordt het stuk voor de eerste keer opgevoerd in een middagvoorstelling die start om 14.00 uur in gemeenschapshuis De Kastanje in Liessel. De zaal is open vanaf 13.00 uur en de entree bedraagt 10 euro inclusief een kop koffie of thee. Deze voorstelling is voor iedereen toegankelijk dus niet alleen voor leden van de Bond van Ouderen en de Zonnebloem, meldt de organisatie.

Avondvoorstellingen
De avondvoorstellingen vinden plaats op zaterdag 10 en zondag 11 december en beginnen om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur en ook deze opvoeringen vinden plaats in gemeenschapshuis De Kastanje aan de Hoofdstraat te Liessel.

Kaartjes reserveren kan telefonisch tot en met woensdag 7 december bij Nellie Goevaerts via telefoonnummer 06-21 56 54 23, of via de website: www.plankeniersliessel.nl.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen