8.8 C
Deurne
zaterdag 20 april 2024
Home- DeurneKinderen op puntje van hun stoel bij Party van Sinterklaas; shows in...

Kinderen op puntje van hun stoel bij Party van Sinterklaas; shows in Deurne groot succes

Ruim 700 kinderen konden woensdag in het Cultuurcentrum in Deurne uit hun dak gaan bij de twee opvoeringen van de Party van Sinterklaas. Niet alleen de jeugdige bezoekers genoten zichtbaar van de interactieve show maar ook hun ouders.

“Zelfs mijn oudste dochter die zeg maar al boven de ‘geloof-leeftijd’ zit, kon er enorm om lachen en vond het geweldig om mee te maken”, vertelt één van de aanwezige moeders.

Fantastisch
Organisator Bart Verhees is trots op hoe de shows zijn verlopen: “Het was fantastisch! Er is ongelofelijk hard gewerkt door ruim 24 personen om de Party van Sinterklaas te organiseren. Geweldig als de stukjes die je bedacht hebt ineens in elkaar vallen als één grote puzzel. Mooi ook dat het zo groots ontvangen is.”

Ondeugende piet
Bij het opengaan van de gordijnen werden de kinderen verwelkomd door Zangpiet die een speciale versie bracht van het nummer ‘Kom van dat Dak af’. Toen Sinterklaas en ook de pieten gearriveerd waren, kon het feest écht gaan beginnen. De ondeugende piet Patcho die er al snel met de speciale goochelstok van goochelaar Bart vandoor ging, kon rekenen op geschater en gelach van de jonge bezoekertjes.

Goochelkist
Helemaal spannend werd het voor de kinderen toen Piet Pacho in de speciale goochelkist van Bart stapte en zichzelf wegtoverde. Ondanks de grote zoektochten door Sinterklaas, de pieten en goochelaar Bart kwam piet Patcho maar niet terug in de goochelkist. Toen Bart de speciale toverspreuk ‘Koekie Woekie’ gevonden had kwamen er steeds andere dingen in de goochelkist maar geen Patcho. Ineens kwam er uit de kist een ballonnen-act en zelfs twee dames van B-Trained stonden plotseling in de goochelkist.

Clown Dico
Toen uiteindelijk zelfs Clown Dico niet kon helpen, besloot goochelaar Bart om zichzelf maar weg te toveren. Dit was met groot succes! Het lukte hem om piet Patcho te vinden en terug te toveren naar het grote Sinterklaasfeest.

Verbinding
Naast de dansers van B-Trained waren er nog meer organisaties die meewerkten aan de Party van Sinterklaas. Das Mooi Deurne had een spaaractie waarbij je korting op de tickets kon krijgen als je in Deurne winkelde en DMG zorgde tijdens de voorstellingen voor de nieuwsupdates over de verdwijning van piet Patcho. “Super dat het Sinterklaasfeest dus nog steeds een verbinding brengt in de samenleving”, zegt Verhees van de organisatie.

Nieuw Sinterklaasfeest
Dat de optredens geliefd zijn, was al vroeg te merken aan de kaartverkoop. “In oktober was al ruim 50 procent verkocht en uiteindelijk zijn 98 procent van alle stoelen bezet geweest. We kunnen jullie dan ook vertellen dat we in 2023 terug zullen komen met een nieuw Sinterklaasfeest”, vertelt Bart Verhees.

Foto’s: ©Denise van Duren Fotografie

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen