7.3 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurnePlannen voor 200 woningen in plaats van Elkerliek ziekenhuis Deurne

Plannen voor 200 woningen in plaats van Elkerliek ziekenhuis Deurne

De locatie van het ziekenhuis Elkerliek Deurne is verkocht en de nieuwe eigenaren willen het pand in 2030 slopen om nieuwbouw van ongeveer 175 tot 200 woningen mogelijk te maken. In het plan is het de bedoeling om wonen en zorg te combineren.

Het Elkerliek ziekenhuis heeft het gebouw verkocht omdat het verouderd is en de vierkante meters er onderbenut worden. Het zorgaanbod blijft volgens het ziekenhuis in elk geval tot 1 januari 2030 in het oude gebouw in Deurne plaatsvinden.

Het ziekenhuis laat weten dat hun strategie is om zorg zoveel mogelijk thuis bij mensen ‘achter de voordeur’ te verlenen: “Als dit niet gaat, dan kan deze zorg fysiek op één van de locaties van het Elkerliek geleverd worden. Daarom hecht het Elkerliek er veel waarde aan om in Deurne aanwezig te zijn en te blijven.”

Aansluiting bij omgeving
De woningen die in Deurne in plaats van het ziekenhuis moeten komen te staan, zijn zowel huizen als appartementen. “Alle segmenten en prijsklassen zijn vertegenwoordigd; van starter tot senioren en van huur- tot koopwoning”, zegt Bas van de Laar. “We willen nu met de gemeente rond de tafel om te komen tot een stedenbouwkundige visie die aansluit bij de omgeving. De gemeente heeft ook geld vrijgemaakt om onderzoek te doen naar de combinatie van wonen en zorg in het gebied richting het centrum. Onze plannen willen we daar zoveel mogelijk op aan laten sluiten. Daarna gaan we ook met omwonenden en andere belanghebbenden in gesprek.”

Het ziekenhuis en de parkeergelegenheid aan de voorzijde zijn aangekocht door BL Huisvesting, Muller Bouw en Wagemakers Bouw en Ontwikkeling. Deze samenwerkende bedrijven hebben in de regio al eerder woningbouwprojecten gerealiseerd en gaan in Bakel ook ongeveer 100 woningen bouwen binnen project Hooghland.

De nieuwe eigenaren van het terrein zien de aankoop als een mijlpaal voor hen en voor de gemeenschap van Deurne: “We zijn verheugd om een duurzame bijdrage te leveren aan een zorgzame samenleving, de toekomst van onze ondernemingen en aan die van de inwoners van Deurne. De komende jaren zullen wij met zorg en toewijding de ontwikkelingen ter hand nemen, met als doel een levendige, inclusieve gemeenschap te creëren waar mensen zich thuis voelen en gedijen.”

Foto: BL Huisvesting

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen