24.6 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- VlierdenPlannen voor nieuw pannaveldje voor jeugd in Vlierden op andere plek

Plannen voor nieuw pannaveldje voor jeugd in Vlierden op andere plek

Na vele uren van speelplezier op hun geliefde pannaveldje werd de Vlierdense jeugd in april van vorig jaar ineens geconfronteerd met een al half afgebroken speelvoorziening. Vanwege geluidsoverlast was een goal op het veldje door de gemeente weggehaald. Leerlingen van de basisschool hielden daarom zelfs een heuse protestactie en er kwamen vragen vanuit de politiek. Ondertussen is er goed nieuws voor de jeugd in Vlierden, want er zijn plannen voor een nieuw pannavoetbalveldje.

Volgende week woensdag komen betrokken partijen en omwonenden samen om te praten over de ontwikkeling van de nieuwe locatie van ’t Street zoals iedereen in Vlierden het terrein altijd noemde. Dat het een plek is waar de jeugd in Vlierden aan gehecht is, bleek vorig jaar wel uit het protest van 150 leerlingen van De Wegwijzer. In de stromende regen stonden de kinderen nog voor schooltijd op de speelplaats met zelfgemaakte spandoeken waarop te lezen viel: ‘Street moet blijven’.

Het idee is nu om het pannaveld een nieuwe plek te geven naast het terrein van de Scouting aan de Hoge Zijdeweg in Vlierden. Dorpsbewoners kunnen woensdag 26 juni meedenken over het plan voor de speelplek op de nieuwe locatie. Hiervoor vindt om 20.30 uur een bijeenkomst plaats in het scoutinggebouw aan de Hoge Zijdeweg 118 B in Vlierden.

Foto: archief DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen