9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurnePlatform Global Goals brengt Deurnese recycle-initiatieven bij elkaar tijdens bijeenkomst over hergebruik

Platform Global Goals brengt Deurnese recycle-initiatieven bij elkaar tijdens bijeenkomst over hergebruik

Platform Global Goals Deurne houdt maandag een bijeenkomst in gemeenschapshuis het Hofke van Marijke in Deurne om alle recycle-initiatieven in de gemeente in kaart te brengen. Hiervoor zijn verschillende organisaties en personen uitgenodigd die elk op hun eigen manier een steentje bijdragen aan het hergebruik van materialen.

“Iedereen kan meedoen en heel veel mensen doen het al. De uitnodiging is om het nog meer te doen. Soms in het klein, zoals thuis en soms in het groot, bijvoorbeeld bij een bedrijf”, zeggen de leden van de Deurnese afdeling van Platform Global Goals Deurne.

Nieuwe ideeën
Tijdens de bijeenkomst worden de bestaande initiatieven besproken en wordt gekeken naar wat er in de gemeente in de toekomst gezamenlijk kan worden gedaan. “Als je al goede voorbeelden of ideeën hebt? Breng ze mee. Of ken je geïnteresseerde mensen? Nodig ze uit. We willen al die goede initiatieven en voorbeelden in het zonnetje zetten. En laten zien wat er al gebeurt in gemeenschap Deurne. En misschien leren we zo ook weer van elkaar en komen er nieuwe ideeën uit voort”, aldus Platform Global Goals Deurne.

Volgens de leden van de werkgroep wordt er in onze gemeente al veel gedaan op het gebied van hergebruik, recyclen en upcyclen. Dat wordt uitgevoerd door organisaties en particulieren die dat volgens Platform Global Goals vaak van elkaar niets eens weten: “Allerlei organisaties die recyclen, zoals vlooienmarkten, kringloopwinkels, maar ook digitaal bijvoorbeeld de Weggeefhoek Liessel en Deurne.”

Economisch model
Ook bij overheden en bedrijven, zoals de gemeente en afvalverwerker Blink is recycling een ‘hot item’. “Bedrijven die weten dat recyclen ook een belangrijk economisch model is en er geld mee verdienen. Of de bedrijven die zorgen dat ze zelf (veel) minder afval produceren en besparen door te hergebruiken”, geven de leden van de werkgroep als voorbeeld.

Daarnaast zijn er volgens Platform Global Goals ook veel ideële organisaties in Deurne die spullen hergebruiken: “Initiatieven zoals de Kledingbank, Pompidom SpeelGOED, de Voedselbank en het Repair Café zijn goede voorbeelden. Maar ook de scholen die bijvoorbeeld meedoen aan het E-waste project of een ander hergebruikproject uitvoeren.”

Kunstenaars
Zelfs kunstenaars zijn welkom op de bijeenkomst van Platform Global Goals Deurne: “Die werken vaak met grondstoffen die anders worden weggegooid en zo creëren ze weer iets nieuws. En vele anderen die we misschien nog niet kennen, nodigen we graag uit om elkaar te ontmoeten.”

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 11 maart om 16.00 uur in gemeenschapshuis het Hofke van Marijke aan de Rembrandt van Rijnstraat 5 in Deurne. Diezelfde dag start ook de landelijke Week van de Circulaire Economie, waar de bijeenkomst van Platform Global Goals Deurne op aansluit. Meer informatie daarover vind je op deweekvandecirculaireeconomie.nl.

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen