9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneSuccesvolle weggeefactie krijgt vervolg; Stationspark en Boombelijd delen opnieuw bomen en struiken...

Succesvolle weggeefactie krijgt vervolg; Stationspark en Boombelijd delen opnieuw bomen en struiken uit

De eerdere weggeefacties van Coöperatie Stationspark Deurne en stichting Boombelijd waren in de afgelopen twee jaar zo succesvol dat de twee organisaties opnieuw planten gaan uitdelen. Hiervoor hebben ze in totaal 450 bomen en struiken verzameld bij een landelijke organisatie. Die wil met het gratis weggeven uitbreiding van het bomenbestand in Nederland stimuleren.

In 2022 en 2023 bleek er in Deurne veel belangstelling te zijn voor de gratis planten. Een aantal soorten bleek de voorkeur te hebben. “De vlinderstruik en de notenboom gingen het hardst”, vertelt Michel Lintermans van Coöperatie Stationspark Deurne. “Het was vorig keer echt super! Mensen stonden in rijen, vanaf de bushalte tot aan de moestuin bij het station waar we de planten uitdeelden.”

Deze keer is er keuze uit andere soorten bomen en struiken, zoals de berk, eik, esdoorn, (knot)wilg, sering, noot, kornoelje en zwarte bes. De planten zijn zaterdag 16 maart van 10.00 uur tot 13.00 uur gratis verkrijgbaar bij Coöperatie Stationspark Deurne aan de Spoorlaan in Deurne. “Het is wel slim om zelf een plastic zak mee te nemen, daarmee kun je de wortels beschermen en voorkom je dat de boom of struik uitdroogt”, legt Lintermans uit.

Het streven van de landelijke en provinciale overheid is om op afzienbare termijn honderdduizenden bomen te planten in Noord-Brabant. Ook stichting Boombelijd maakt zich al langer zorgen over het kappen van te veel bomen in Deurne en ziet deze actie als een manier om bij te dragen aan vergroting van het aantal bomen in de gemeente.

Foto: Coöperatie Stationspark

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen