15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurnePMD-zakken met vleesafval gedumpt in Felix Timmermansstraat Deurne

PMD-zakken met vleesafval gedumpt in Felix Timmermansstraat Deurne

Twee PMD-afvalzakken met vleesafval zijn afgelopen weekend gedumpt in een heg aan de Felix Timmermansstraat in Deurne. De zakken die zijn bedoeld voor plastic, metalen verpakkingen en drinkpakken worden regelmatig misbruikt voor de dumping van ander soort afval zoals voedselresten. Een medewerker van de gemeente heeft na een melding de zakken maandagochtend verwijderd.

Er komen de laatste tijd ook steeds meer meldingen uit woonwijken in Deurne waarbij PMD-zakken weken lang aan lantaarnpalen hangen. “De kroonringen zijn bedoeld om de zakken aan te hangen op de dag van de inzameling. Hang de PMD-zakken op de inzameldag om uiterlijk 7.30 uur aan de kroonring. Lukt dat ‘s ochtends niet, dan mag het de avond ervoor ook. Hang je de zakken eerder op, dan riskeer je een boete. Er worden controles uitgevoerd”, meldt de gemeente.

Luiers
Daarnaast worden de PMD-zakken in toenemende mate gebruikt voor afval dat er niet in thuis hoort en worden de zakken gedumpt langs de weg. Eerder dit jaar werden op de hoek van de Mariastraat en Parallelweg in de Zeilberg met grote regelmaat PMD-zakken achtergelaten die vol zaten met onder andere luiers, etensresten en klus- en verfspullen. Ook in het centrum aan het Martinetplein worden regelmatig zakken restafval gedumpt naast de vuilcontainer die bedoeld is voor bewoners van de appartementen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen