24.9 C
Deurne
zaterdag 20 juli 2024
Home- DeurnePolitie deelt beelden van stenengooier bij stationsrestauratie in Deurne

Politie deelt beelden van stenengooier bij stationsrestauratie in Deurne

De politie heeft dinsdag beelden gedeeld waarop de persoon is te zien die op dinsdag 28 mei meerdere keren een steen door een ruit probeerde te gooien bij de stationsrestauratie in Deurne. Op de foto’s heeft de politie de man herkenbaar in beeld gebracht in de hoop dat dit tips oplevert over de identiteit van de stenengooier.

Op de videobeelden is te zien hoe de man rond 01.30 uur eerst een paar keer binnenkijkt in de horecazaak en vervolgens even wegloopt. Kort daarna keert hij terug met meerdere voorwerpen in zijn handen, waarschijnlijk stenen. Daarna kijkt hij goed om zich heen of niemand hem ziet en gooit vervolgens met kracht één van de voorwerpen in de richting van de ruit. Dit doet de man drie keer totdat de ruit vernield was. Daarna vertrok hij alsof er niets gebeurd was.

‘Schijtziek’
Het is niet de eerste keer dat eigenaar Henk Schroijen van Daily Deurne slachtoffer is van een dergelijk strafbaar feit. Hoeveel keer precies er al eerder is ingebroken of geprobeerd binnen te dringen weet Henk ondertussen zo niet meer uit zijn hoofd: “Het is zo vaak, dat ik de tel onderhand kwijt ben. We worden er schijt en schijtziek van.”

Dit keer bleef het bij een poging om binnen te geraken, maar Schroijen heeft in de bijna tien jaar dat hij zijn zaak in Deurne heeft al talloze keren meegemaakt dat dieven wel binnen komen en van alles slopen om er vervolgens met nauwelijks iets van waarde vandoor te gaan.

Signalement
De verdachte van de vernieling op dinsdag 28 mei droeg tijdens de inbraakpoging een bordeauxrode baseballpet, een grijze jas of vest en een donkerkleurige broek. Hij had een donkerkleurige rugzak en een donkerblauwe of –zwarte soort boodschappentas met witte hengsels en stiksels bij zich. De jongeman droeg zwart met witgekleurde sneakers.

De politie wil graag weten wie deze man is of waar zij hem kunnen vinden. Tips kun je doorgeven via het online tipformulier of telefonisch via de opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem informatie doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Lees ook: Stationsrestauratie in Deurne alweer slachtoffer van zoveelste inbraak(poging)

Foto: politie

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen