24.6 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- DeurneStationsrestauratie in Deurne alweer slachtoffer van zoveelste inbraak(poging)

Stationsrestauratie in Deurne alweer slachtoffer van zoveelste inbraak(poging)

De stationsrestauratie in Deurne is in de nacht van maandag op dinsdag opnieuw slachtoffer geworden van een poging tot inbraak. Hoeveel keer precies er al eerder is ingebroken of geprobeerd is binnen te dringen weet eigenaar Henk Schroijen ondertussen zo niet meer uit zijn hoofd: “Het is zo vaak, dat ik de tel onderhand kwijt ben. We worden er schijt en schijtziek van.”

Dit keer gaat het om een jongeman die dinsdag rond 01.30 uur heeft geprobeerd de raam van de voordeur in te gooien met een steen. Op bewakingsbeelden is te zien dat hij eerst een tijd naar binnen gluurt in de horecazaak. Dan loopt hij weg, maar komt even daarna terug en gooit meerdere keren met een steen tegen de raam. De knallen zijn ook goed te horen op de videobeelden.

‘Schade elke keer enorm’
Dit keer bleef het bij een poging om binnen te geraken, maar Schroijen heeft in de bijna tien jaar in Deurne ondertussen talloze keren meegemaakt dat dieven wel binnen komen en van alles slopen om er vervolgens met nauwelijks iets van waarde vandoor te gaan. “Elke zoveel maanden is het helaas weer zover. En dat terwijl er niet veel valt te halen. De betalingstransacties gaan voortaan vrijwel volledig digitaal. Dus wat ze kunnen meenemen is minimaal, maar de schade die ze elke keer aanrichten is wel enorm.”

Henk Schroijen runt sinds 2015 zijn zaak Daily Deurne aan het Stationsplein en kan ondertussen rekenen op een groot aantal reizigers dat op hun route in de stationsrestauratie wacht op de volgende trein of bus en ondertussen gebruik maakt van het menu. Ook heeft hij flink wat tevreden vaste klanten die hem bezoeken voor de specialiteiten.

Gedoe
Tot zover allemaal goed nieuws, maar Schroijen heeft ook een aantal ‘bezoekers’ die hij liever niet ziet. “Het is elke keer weer een enorm gedoe met reparaties, verzekering, enzovoort. Dat terwijl we gewoon liever doen waar we goed in zijn en dat is onze klanten het naar de zin maken met een hapje en een drankje.”

De videobeelden van de meest recente poging tot inbraak heeft Henk Schroijen via social media online gezet in de hoop dat iemand de persoon herkent: “Help ons dit krapuul te traceren!” De ondernemer heeft ook aangifte bij de politie gedaan.

De verdachte droeg tijdens de inbraakpoging een bordeauxrode baseballpet, een grijze jas of vest en een donkerkleurige broek. Hij draag een donkerkleurige rugzak en heeft ook een donkerblauwe of –zwarte soort boodschappentas met witte hengsels en stiksels bij zich. De jongeman droeg zwart met witgekleurde sneakers.

Foto: Daily Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen