20.5 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurnePolitie deelt videobeelden straatrace Helmond in hoop op tips over zwarte Volkswagen...

Politie deelt videobeelden straatrace Helmond in hoop op tips over zwarte Volkswagen Golf

De politie heeft videobeelden vrijgegeven van wat voorafging aan het ongeval op zaterdagavond 3 juni om 21.25 uur op de Europaweg in Helmond. Hierbij knalde een personenauto achterop een stilstaand taxibusje en raakten zes personen gewond. Op de bewakingsbeelden is te zien dat twee personenauto’s hard optrekken en de witte auto op het busje bij het stoplicht botst. De politie is op zoek naar tips over de zwarte auto die er na het ongeval vandoor ging. Ook wil de politie in contact komen met een vijfde inzittende van de witte auto, die na het verkeersongeluk verdween.

“Wij gaan er op basis van het onderzoek door onze verkeersspecialisten vanuit dat deze auto betrokken was bij een soort straatrace. Een tweede auto die meedeed aan die vermoedelijke straatrace ging er vandoor”, meldt de politie. Op de plek van het ongeval troffen agenten afgelopen zaterdagavond een grote ravage aan en lagen meerdere gewonden verspreid op straat.

Vijfde inzittende
Een Helmonder (56) en Tilburger (24) die in het taxibusje zaten, raakten slechts lichtgewond maar werden voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht voor controle. De vier inzittenden van de witte personenauto in de leeftijd van 16 tot en met 33 jaar oud, raakten behoorlijk gewond en werden naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere behandeling. Inmiddels heeft de politie vastgesteld dat in die auto die tegen het taxibusje reed nog een vijfde persoon heeft gezeten. “Diegene was niet meer aanwezig op de plaats van het ongeval en naar diens identiteit zijn we nog op zoek. Het is voor ons een belangrijke getuige en wij roepen diegene op zich bij ons te melden”, zegt de politie.

Zwarte Golf
De politie is ook op zoek naar de personenauto die samen met de witte auto hard optrok en na het ongeval spoorloos is verdwenen. “Het gaat daarbij om een zwarte Volkswagen Golf. Wij zijn op zoek naar een die zwarte Golf en de bestuurder ervan, maar komen ook nog steeds graag in contact met getuigen”, aldus de politie.

Als je een tip hebt die kan helpen bij het onderzoek, kun je contact opnemen met de politie door te bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Online kun je tips doorgeven via de website van de politie. Bekijk hieronder de videobeelden van de twee racende auto’s op de Europaweg in Helmond.

Foto: politie Helmond

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen