14.9 C
Deurne
donderdag 13 juni 2024
Home- DeurnePolitie Deurne test hybride Ford Kuga als mogelijk nieuw dienstvoertuig

Politie Deurne test hybride Ford Kuga als mogelijk nieuw dienstvoertuig

Nadat de politie in Helmond afgelopen week een Ford Kuga heeft getest als mogelijk nieuw dienstvoertuig, gaan deze week agenten in Deurne, Asten, Someren, Gemert-Bakel en Laarbeek proefritjes maken met de hybride-auto.

De Kuga moet onder andere de Mercedes B-klasse en Volkswagen Touran gaan opvolgen als nieuwe dienstauto omdat de politie haar wagenpark voor 2030 CO2-neutraal wil hebben. Voor het zoeken naar een opvolger van de huidige politiewagens is een onderzoek gedaan naar welk merk en model daar geschikt voor zou zijn. Daaruit rolden de Ford Kuga en de BMW X1. Ondertussen test de politie ook met de volledig elektrisch Hyundai Inonic.

Tekst gaat verder onder de video.

De Nederlandse politie rijdt op dit moment proefritten met drie prototypes van de Kuga die zijn voorzien van alle snufjes die de agenten onderweg nodig hebben. De modellen waarmee de tests worden, betreffen nog de oude versie Kuga van voor de facelift, maar mocht de Ford vanaf januari 2025 het nieuwe basispolitievoertuig (BPV) worden van oom agent, dan krijgen ze wel het nieuwste model Kuga in een politieversie.

Het gaat zowel bij het huidige prototype als bij de uiteindelijke versie om een speciale uitvoering van de hybride-auto met een speciale transmissie die in ons land niet wordt geleverd aan particuliere klanten.

Foto’s: Harrie Grijseels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen