29.9 C
Deurne
vrijdag 9 juni 2023
Home- DeurnePolitie geeft op de Markt in Deurne tips over hoe je fiets-...

Politie geeft op de Markt in Deurne tips over hoe je fiets- en E-bikediefstal voorkomt

Het aantal diefstallen van fietsen in de regio is afgelopen tijd flink gestegen, vooral de E-bikes zijn erg geliefd bij het dievengilde. Om dit tegen te gaan, is de politie in Deurne in samenwerking met de gemeente bezig met een voorlichtingscampagne en worden er op vrijdag 26 november op de Markt tips gegeven over hoe je zelf kunt voorkomen dat je fiets of E-bike wordt gestolen.

Die middag zal van 12.00 tot 17.00 uur het preventieteam van Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal (SAFE) aanwezig zijn op de Markt in Deurne om preventieadvies te geven en uit te leggen hoe track & trace-systemen voor fietsen werken.

Polen en Bulgarije
Het aantal aangiften van fiets- of E-bikediefstallen in Zuidoost-Brabant steeg afgelopen jaar met 32%, geeft de Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal aan. Veel van de gestolen fietsen gaan richting Polen en Bulgarije en staan soms al binnen 24 uur bij de volgende ‘eigenaar’.

De politie adviseert om altijd aangifte te doen van diefstal. Alleen dan wordt de fiets opgenomen in het fietsendiefstalregister. Dit helpt om een fiets terug te vinden en de dief of heler op te sporen. Zonder aangifte is het ook niet mogelijk om de fiets terug te krijgen via de politie.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen