11.6 C
Deurne
vrijdag 24 mei 2024
Home- DeurnePolitie zoekt getuigen van groot verkeersongeval met zes gewonden op Europaweg in...

Politie zoekt getuigen van groot verkeersongeval met zes gewonden op Europaweg in Helmond

De politie is op zoek naar getuigen van een groot verkeersongeval in Helmond met zes gewonden. Het vermoeden van de politie is dat er een straatrace heeft plaatsgevonden waarbij zaterdagavond rond 21.25 uur een personenauto achterop een taxibusje botste, dat stilstond voor het stoplicht op de Europaweg in Helmond. De politie trof ter plaatse een grote ravage aan en meerdere gewonden die op straat lagen.

De personenauto met waarschijnlijk vier inzittenden zou vlak voor het ongeluk samen met nog andere een auto op camerabeelden zijn gezien, terwijl beide voertuigen hard optrokken. “Daarbij zou met hoge snelheid over de Europaweg zijn gereden en na de aanrijding zou de andere wagen er vandoor zijn gegaan.” De politie is een uitgebreid onderzoek gestart: “Daarbij worden onder andere getuigen gehoord, technisch onderzoek gedaan en gekeken of er bruikbare camerabeelden zijn.”

Gewonden
Alle vier de inzittenden van de personenwagen raakten behoorlijk gewond. “Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling. Het zijn allen mannen tussen de 16 en 33 jaar oud uit Helmond. De verwondingen van de personen in het taxibusje vielen gelukkig mee. Wel zijn zij voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Dit betrof een man van 56 uit Helmond en een man van 24 uit Tilburg”, zegt de politie.

Tips
Er wordt nog verder onderzoek gedaan naar de exacte toedracht van de aanrijding. Daarbij vraagt de politie eventuele getuigen om zich te melden: “Weet je iets, heb je iets gezien of heb je mogelijk zelfs beelden van de aanrijding of wat daaraan vooraf ging? Neem dan contact met ons op.” Dit kan door te bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Online kun je tips doorgeven via de website van de politie.

Foto’s: Harrie Grijseels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen