23 C
Deurne
woensdag 17 juli 2024
Home- DeurnePolitiebureaus woensdag opnieuw dicht vanwege protestactie voor beter pensioen

Politiebureaus woensdag opnieuw dicht vanwege protestactie voor beter pensioen

Net als vorige week dinsdag zijn de politiebureaus met een publieksfunctie woensdag de hele dag gesloten. Hiermee vraagt de politie opnieuw aandacht voor het realiseren van een goed vroegpensioen.

In onze regio betekent dit dat het bureau aan de Kasteel-Traverse 101 in Helmond 24 uur niet toegankelijk is voor burgers om aangifte te doen, documenten af te geven en andere handelingen te verrichten. Omdat het politiebureau in Asten al enige tijd geen publieksfunctie meer heeft, kunnen burgers ook op deze locatie woensdag sowieso niet terecht.

De actievoerende politiebonden vinden dat door de zwaarte van het werk politiemensen de mogelijkheid moeten krijgen om eerder voor hun pensioen te kiezen, zonder dat dit grote gevolgen heeft voor hun inkomen. Eerder zijn hiervoor al verschillende acties gehouden, waaronder begin dit jaar de protestmarsen in Den Haag.

Recent zijn de leden van de vier politiebonden begonnen om voor minder ernstige overtredingen geen bekeuringen uit te schrijven en kwam er vorige week een eerste dag dat alle bureaus gesloten werden. “Nu komt hier wederom het voor één dag sluiten van de politiebureaus bij. Op deze manier stapelen de acties van de politiebonden zich op tot de politieke besluitvormers en werkgevers de noodzakelijke basis leggen voor een fatsoenlijke regeling voor vervroegd uittreden”, aldus de politie.

Net als bij de vorige sluiting blijven het alarmnummer 112 en het informatienummer 0900-8844 tijdens deze actie wel gewoon bereikbaar. Ook zijn de politiemedewerkers van de betreffende bureaus achter de gesloten voordeuren gewoon actief.

Foto: politie

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen