23 C
Deurne
woensdag 17 juli 2024
Home- DeurneBomvolle agenda voor Deurnenaren met Tribute to TOTO: ‘Droom die uitkomt’

Bomvolle agenda voor Deurnenaren met Tribute to TOTO: ‘Droom die uitkomt’

Van Deurne tot Friesland en van Zeeland tot Denemarken. De agenda van Tribute to TOTO staat alleen al dit jaar nog vol met tientallen optredens. “We beleven het ene na het andere hoogtepunt”, zeggen Deurnenaren Jeroen Teunissen en Twan Dirks, die in de band spelen.

De TOTO-tributeband deed dit voorjaar mee aan The Tribute: Battle Of The Bands op SBS6 en schopte het tot de halve finale. Daardoor greep Tribute to TOTO net naast een optreden in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Gelredome
Echt lang hoefde de band daar niet van te balen. “Al snel na onze deelname belde onze boeker ons dat we geboekt waren voor een tributefestival in de Gelredome in Arnhem. We dachten eerst dat hij een grapje maakte”, vertelt Dirks.

Maar dat bleek niet zo te zijn. Op 28 september is Tribute to TOTO één van de tien bands die optreedt tijdens Tribute XL. Op het festival spelen de beste tributebands bekend van Battle Of The Bands. Naast Tribute to TOTO zijn er onder meer optredens van Bee Gees Forever en Queen Must Go On. En ook Brothers Of Blues, met Deurnenaar Joost Manders, treedt op.

‘Gewoon goud’
28 september, een datum die met dikke letters in de agenda van de bandleden genoteerd staat. Dirks: “Ik had nooit durven dromen dat we daar met ons clubje zouden staan. Voor 33.000 man Rosanna en Africa spelen. Een droom die uitkomt.” Teunissen voegt eraan toe: “Natuurlijk kijken we het meeste uit naar ons optreden in de Gelredome. Maar eigenlijk maakt het niet uit of we voor 150 of 15.000 mensen spelen. Ieder optreden is voor ons een feest, omdat deze club mensen bij elkaar gewoon goud is.”

Enthousiasme
Bij alle optredens die ze dit jaar al gedaan hebben, krijgen Teunissen en Dirks veel leuke reacties van het publiek. “Bij iedere show krijgen we weer te horen dat ons enthousiasme op het podium erg aanstekelijk is. Dat is altijd leuk om te horen. Blijkbaar doen we iets goed”, licht Teunissen toe.

Dat hun enthousiasme overslaat op het publiek, heeft volgens Dirks ook zeker deels te maken met de jonge leeftijd van de groep muzikanten. “Er zijn zelfs mensen die tegen me hebben gezegd dat we energieker en enthousiaster zijn dan de echte TOTO. Voor mij is dat heel dubbel, want ik heb een grote liefde voor die band en heb veel respect voor hun muziek. En dat mensen ons dan zo tof vinden, is gewoon een geweldig mooi compliment”, vertelt hij.

15.000 mensen
Op de vraag welk optreden dit jaar tot nu toe het hoogtepunt is, antwoorden Dirks en Teunissen eensgezind: het festival Oerrock in Friesland. “Dat is een optreden dat me nog heel lang bij zal blijven”, aldus Teunissen. Dirks vult aan: “Het was het grootste optreden van ons leven tot nu toe. 15.000 mensen die snoeihard hebben meegezongen, gesprongen en gedanst.”

Toeren door Denemarken
En het blijft niet alleen bij optredens in Nederland. In maart 2025 gaat Tribute to TOTO toeren door Denemarken. De band doet daar in totaal tien optredens. Dirks: “Echt geweldig dat we die kans krijgen.”

Twee keer Deurne
Maar voordat het zover is, treedt de TOTO-tributeband ook nog twee keer op in Deurne. Twee thuiswedstrijden dus voor Teunissen en Dirks. “Deurne is altijd speciaal voor ons. Hier was ons eerste optreden en we hebben hier een deel van onze roots liggen. Het is altijd extra bijzonder om bekende gezichten in het publiek te zien”, zegt Teunissen.

Op 20 juli speelt Tribute to TOTO op de Walhalla Zomerfeesten. 14 december staat de band met een eigen show voor het tweede jaar op rij in het Cultuurcentrum in Deurne. Dirks: “Het is eigenlijk al van jongs af aan een droom van me om ooit eens op de Walhalla Zomerfeesten te mogen optreden. En het Cultuurcentrum voelt als thuiskomen.”

Lees ook: Sensaties uit The Tribute: Battle Of The Bands in Deurne; Tribute To Toto en Phil Bee live in cultuurcentrum
Lees ook: The Brothers Of Blues dicht bij Ziggo Dome met finaleplek in The Tribute op SBS6; Tribute To Toto strandt in halve finale

Foto’s: Tribute to TOTO/LED Fotografie en Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen