4 C
Deurne
dinsdag 5 december 2023
Home- DeurnePolitiek wil snel aantrekkelijker centrum Deurne; fietsenstalling en gratis parkeren essentieel

Politiek wil snel aantrekkelijker centrum Deurne; fietsenstalling en gratis parkeren essentieel

De Deurnese politieke partijen zijn het unaniem eens dat het centrum van Deurne snel aantrekkelijker moet worden. Daarbij zijn volgens de zeven fracties het afschaffen van betaald parkeren en vooral de komst van een beveiligde fietsenstalling met extra voorzieningen zoals een openbaar toilet essentieel.

Daarnaast wordt benadrukt dat het centrum aantrekkelijk moet zijn voor iedereen en er dus gekeken moet worden naar alle doelgroepen zoals ook kwetsbare ouderen en mindervaliden. De voorzieningen in Deurne-Centrum moeten hier volgens de raadsleden meer op gericht zijn. Naast bereikbaarheid en veiligheid is ook duurzaamheid een aspect dat het centrum volgens de gemeenteraad aantrekkelijk maakt.

Bewaakte fietsenstalling
Daarom roepen de partijen gezamenlijk het college op om: ‘voortvarend aan de slag te gaan met het aantrekkelijk maken van Deurne-Centrum’. Daarnaast geeft de raad aan dat het in 2021 het college heeft opgedragen om een onderzoek te starten naar de haalbaarheid van een bewaakte fietsenstalling in het centrum en dat de resultaten van dit onderzoek nog niet zijn gedeeld met de gemeenteraad.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen