28 C
Deurne
vrijdag 9 juni 2023
Home- DeurnePolitieke partij DOE! wil al vanaf 2023 in Deurne afschaffing betaald parkeren

Politieke partij DOE! wil al vanaf 2023 in Deurne afschaffing betaald parkeren

In de begroting voor de komende vier jaar heeft de gemeente aangekondigd dat vanaf 2024 het parkeren in Deurne gratis wordt. Niet snel genoeg, als het aan politieke partij DOE! ligt. Bram van Neerven van de fractie heeft raadsvragen gesteld over waarom er tot 2024 moet worden gewacht met het afschaffen van betaald parkeren in Deurne.

DOE! geeft aan blij te zijn dat de beslissing om het betaald parkeren af te schaffen komt in een periode waarin inwoners en ondernemers het steeds zwaarder krijgen door onder andere de koopkrachtcrisis. Alleen zou het volgens de partij wel wat sneller mogen: “De fractie DOE! zou het daarom goed vinden als de raad serieus overweegt om het betaald parkeren eerder af te schaffen en niet te wachten tot het voorgestelde jaar 2024.”

Lang gekoesterde wens
Jarenlang zat het niet in het budget om het parkeren in Deurne gratis te maken. Dit ondanks dat er vanuit inwoners en ondernemers wel een lang gekoesterde wens voor bestond. In de ochtend mag er al wel een aantal jaren gratis worden geparkeerd maar volledig gratis parkeren bleek tot nog toe niet haalbaar.

‘Komend jaar onderzoeken’
In de nieuwe begroting van de gemeente is te lezen dat het er in 2024 dan toch van gaat komen. “We hebben daarom ruimte gemaakt om dit op termijn te verwezenlijken. Dit draagt bij aan de vitaliteit van het centrum en geeft ook indirect steun aan onze ondernemers. Het komend jaar onderzoeken we wat de beste aanpak is voor het afschaffen van het betaald parkeren”, geeft het college aan. De fractie van DOE! heeft nu vragen gesteld over waarom het zolang moet duren voordat gratis parkeren in Deurne kan worden ingevoerd.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen