18.3 C
Deurne
donderdag 8 juni 2023
Home- ZeilbergPottenbakkers in Zeilberg houden carnavalsgevoel warm ‘voor het geval dat’

Pottenbakkers in Zeilberg houden carnavalsgevoel warm ‘voor het geval dat’

Als je door de Blasiusstraat in de Zeilberg loopt, zou je bijna denken dat de carnaval gewoon weer als vertrouwd door kan gaan zonder alle malaise van corona. Op de gevel van Sociaal Cultureel Centrum prijkt het bord met de tekst ‘Residentie De Pottenbakkers’ en ook de twee gigantische Pottenbakkers staan weer gewoontegetrouw voor de ingang.

Maar de schijn bedriegt, want eerder hebben de besturen van de carnavalsverenigingen in de gemeente Deurne al gezamenlijk besloten geen grote carnavalsactiviteiten te organiseren. Voor de Pottenbakkers is het ondanks dat, geen reden om het carnavalsgevoel helemaal onder te laten sneeuwen door de coronamaatregelen en er juist uit te halen wat er in zit binnen de regels.

Carnavalsgevoel
“Het is allemaal nog maar afwachten of we dit carnavalsseizoen nog wat kunnen en mogen organiseren, maar we hebben toch onze residentie bij Den Draai opgebouwd. Zo houden we het carnavalsgevoel toch nog een beetje levend in Zeilberg”, laten de Pottenbakkers weten.

Prins Stefan I
Daarom hebben ze dit jaar ook gewoon hun carnavalsblad De Pottenkiejker uitgebracht en is er ook gewoon een prins. Die werd bekendgemaakt nog vlak voor de coronamaatregelen werden aangescherpt. Prins Stefan I en Prinses Bianca regeren dit jaar over het Pottenbakkersrijk. Met de leus van Prins Stefan I geven de Pottenbakkers ook aan dat ze de carnaval zeker niet onopgemerkt voorbij zullen laten gaan en kijken naar wat wel kan: “Fiste en lol maken zit in ons hart, durrum gòn we mi dees daag extra hard!”

Mario Wijnen
Daarnaast werd de Pottenbakker van het jaar gekozen. Het is een van de eerste plichtplegingen voor het nieuwe prinsenpaar om het beeldje dat behoort bij de titel te overhandigen. Meestal aan iemand die volledig wordt verrast; iemand die onder valse voorwendselen naar het Prinsenbal is gelokt maar dit jaar verliep dat anders. Fiona, Luuk en Julia Wijnen waren gevraagd om het beeldje in ontvangst te komen nemen omdat de titel Pottenbakker van het Jaar postuum werd verleend aan oud-prins, oud-voorzitter en erelid Mario Wijnen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen