16.1 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- DeurnePresentjes als waardering uitgereikt aan Deurnese mantelzorgers

Presentjes als waardering uitgereikt aan Deurnese mantelzorgers

Mantelzorgers die iemand helpen in de gemeente Deurne, konden woensdag een presentje ophalen in het Huis voor de Samenleving. Als blijk van waardering kregen zij een Deurnese cadeaubon van 100 euro. Wethouder Riny van Rinsum reikte woensdagmiddag de eerste exemplaren uit in de Peelzaal van het Deurnese gemeentehuis.

Mantelzorg is onbetaalde en vaak langdurige zorg voor zieke familieleden of vrienden. Dit kan verzorging zijn of hulp bij dagelijkse activiteiten. In samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg van de LEV-groep houdt de gemeente jaarlijks deze waarderingsactie: “Voor onze gemeente zijn mantelzorgers enorm belangrijk. De gemeente wil hen graag bedanken voor de hulp en zorg die zij bieden aan hun naaste(n).” Jonge mantelzorgers van 4 tot 18 jaar krijgen een geldbedrag van 100 euro.

‘Wat kun jij? Wat doen wij?’
Tegelijkertijd met de uitreiking van de cadeaubonnen werd door wethouder van Rinsum ook de campagne ‘Wat kun jij? Wat doen wij?’ officieel gestart. “In Deurne zorgen we voor elkaar. Voor onze familie, voor vrienden, voor buren. Mantelzorgers zijn daar een prachtig voorbeeld van en daar zijn we dankbaar voor”, meldt de gemeente.

Die wil met deze campagne inwoners erop wijzen dat we moeten geloven in ieders kracht en die van de mensen om ons heen. Uitganspunt is daarbij dat dingen samen worden gedaan, ieder vanuit zijn eigen mogelijkheden.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen