23.1 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- NeerkantPrimeur voor Basisschool St. Willibrordus in Neerkant; leerlingen leren over gezondheid met...

Primeur voor Basisschool St. Willibrordus in Neerkant; leerlingen leren over gezondheid met beweegkoffer

Gemeente Deurne wil met verschillende initiatieven inwoners stimuleren om bezig te zijn met zowel hun lichamelijke als psychische gezondheid. Om ook basisschoolleerlingen aan te zetten om op verschillende manieren actief bezig te zijn, is de beweegkoffer bedacht. Maandag had Basisschool St. Willibrordus in Neerkant de primeur en werd de koffer uitgereikt aan één van de leerlingen door Niels van Lieshout van Leef!

In de beweegkoffer zitten speelmaterialen die ouders en hun kinderen helpen om in beweging te komen, op weg naar een gezond leven. Daarnaast zorgt de koffer ervoor dat de motoriek van kinderen wordt verbeterd en daarmee een hogere kwaliteit van bewegen wordt bereikt. “Met de beweegkoffer kunnen ouders thuis op een laagdrempelige, leuke en simpele manier aan de slag met bewegen en voeding”, zeggen de initiatiefnemers van Kei Goed Gezond & Gelukkig Deurne.

De beweegkoffer is gericht op leerlingen op de basisschool en zit vol met ideeën en spelletjes, zoals beweegbingo en oefeningen met een frisbee, maar ook gezonde recepten om samen te koken. Verder zit er een inspiratiegids bij met beweegkaarten waarin omschreven staat hoe je bepaalde materialen kunt gebruiken. In de koffer bevindt zich een schriftje waarin ouders kunnen schrijven hoe ze het werken met de koffer hebben ervaren en waarin ze eventuele tips mee kunnen geven voor een volgende ouder.

De komende weken wordt de beweegkoffer als pilot ingezet in Neerkant. Als dat een succes blijkt te zijn, wordt bekeken of de koffer breder wordt ingezet. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Leef! door een email te sturen naar info@leefdeurne.nl.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen