18.5 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneProjectkoor Vox Humana brengt twee allerlaatste concerten; Frans van Houten legt dirigeerstok...

Projectkoor Vox Humana brengt twee allerlaatste concerten; Frans van Houten legt dirigeerstok neer

Eind maart geeft Regionaal Projectkoor Vox Humana haar twee allerlaatste concerten. Dirigent Frans van Houten legt zijn dirigeerstok neer en dat betekent na 15 jaar ook het einde voor het koor. Na in totaal 36 optredens houdt Vox Humana op te bestaan. De laatste twee optredens zijn dus de zwanenzang voor het koor en dirigent.

“Begin februari kondigde onze dirigent Frans van Houten aan dat hij de dirigeerstok definitief gaat neerleggen”, melden de leden van Vox Humana. Van Houten vindt het genoeg na 53 jaar actief te zijn geweest in het muziekonderwijs en in het muziekleven van Deurne. Vanaf 1970 was hij leraar op het Peelland College maar was hij ook onder meer dirigent van het kerkkoor van de Gerarduskerk in Deurne-Walsberg, het schoolkoor Multiple Voice, het Deurnes Gemengd Koor en vanaf 2008 van Vox Humana.

Dertiende project
Van Houten en het koor willen eind maart afsluiten met het dertiende en laatste project. De concerten van Vox Humana vinden plaats op zondagmiddag 19 maart om 14.00 uur in Cultuurcentrum Deurne en op zondagmiddag 26 maart om 14.00 uur in de kapel van Fletcher Kloosterhotel Willibrordhaeghe in Deurne.

Solisten
Solisten zijn sopraan Kyra Frimout en alt Daphne van Zundert. Het symfonisch ensemble bestaat uit acht strijkers, vijf houtblazers en Evert Mostert op orgel en piano. Het koor wordt geleid door dirigent Frans van Houten.

Tickets
Toegangskaarten kosten 15 euro voor volwassenen en 6 euro voor jongeren tot 18 jaar. De prijs is inclusief een pauzedrankje en een uitgebreid programmaboekje. Concertkaarten zijn niet verkrijgbaar via de concertzalen. Tickets zijn alleen verkrijgbaar door een mail te sturen naar info@projectkoorvoxhumana.nl of door te bellen met 0493-314162.

Het concertprogramma voor de twee laatste optredens van Vox Humana bestaat uit:

  1. Vijf delen uit het oratorium ‘The Messiah’ (1741) Georg Friedrich Händel
  2. Twee delen uit ‘Sept paroles du Christ en croix’ (1859) César Franck
  3. ‘Agnus dei’ uit de ‘Harmoniemesse’ in Bes (1802) Joseph Haydn
  4. ‘Komm, holder Lenz’ uit ‘Die Jahreszeiten’ (1801) Joseph Haydn
  5. Het ‘Gloria’ in D (1715) Antonio Vivaldi
- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen