21.3 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- DeurneGemeente Deurne doneert 32.971 euro aan Giro 555 voor slachtoffers aardbeving Turkije...

Gemeente Deurne doneert 32.971 euro aan Giro 555 voor slachtoffers aardbeving Turkije en Syrië

Voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië doneert de gemeente Deurne 32.971 euro aan Giro 555. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft aan alle gemeenten in Nederland de oproep gedaan om een bijdrage over te maken. Gemeente Deurne geeft daarom 1 euro per inwoner die zal worden ingezet om noodhulp te verlenen.

Turkije en Syrië zijn zwaar getroffen door meerdere zware aardbevingen. De schaal van verwoesting die ze hebben achtergelaten is enorm. “Ik ben diep onder de indruk van de beelden uit Turkije en Syrië die tot ons komen. Het menselijk leed is onvoorstelbaar. Heel veel sterkte voor iedereen met verbondenheid met dit gebied”, zegt burgemeester Greet Buter.

Strenge winter
Een week na de verwoestende aardbevingen is het dodental opgelopen tot boven de 30.000. De World Health Organisation (WHO) schat het aantal getroffen mensen op 23 miljoen. Bewoners zitten zonder water, stroom en voedsel in een zeer strenge winter. En dat in een gebied waar ook miljoenen vluchtelingen worden opgevangen in vluchtelingenkampen, aan beide kanten van de grens. Diverse humanitaire organisaties bieden inmiddels hulp, maar de toegang tot met name de meer landelijke gebieden is heel moeilijk.

DMG Radio
Samen met Giro 555 komt ook DMG Radio woensdag 15 februari in actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije. Bij de inzamelingsactie kunnen luisteraars de hele dag een donatie doen. Daarnaast kunnen ze al vanaf vandaag de titels van liedjes doorgeven waarmee zij alle slachtoffers en betrokkenen een hart onder de riem willen steken.

Lokale collectebus
Meehelpen door een bijdrage over te maken, kan per direct via de Giro 555 collectebus van DMG. Alle donaties komen dan rechtstreeks terecht bij Giro 555. Maar luisteraars kunnen ook helpen met de muziek die als steun woensdag wordt gedraaid. Er is in samenwerking met Giro 555 een speciale lokale digitale collectebus van DMG waar mensen geld naar kunnen overmaken dat dan rechtstreeks bij Giro 555 terechtkomt.

Bekende Nederlanders
Ook doen bekende Nederlanders op DMG Radio woensdag tussen 7.00 en 19.00 uur oproepen om mee te helpen waarna één van de aangevraagde nummers wordt gedraaid. Bij DMG wordt net als bij bijna alle publieke- en commerciële omroepen om 8.45 uur gezamenlijk het toepasselijke nummer People help the people van Birdy gedraaid. Dat concept wordt bij DMG verder door de dag heen voortgezet met liedjes waar de luisteraars van DMG Radio van vinden dat die goed de gevoelens verwoorden die ze willen overbrengen.

Een bijdrage leveren kan via de collectebus van DMG op https://giro555aardbeving.digicollect.nl/dmg-deurne-media-groep. Of scan met je smartphone onderstaande QR-code.

Foto: Rode Kruis

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen