13.2 C
Deurne
vrijdag 22 september 2023
Home- DeurneFractie DOE! wil graag herinneringsbankjes in bossen van gemeente Deurne

Fractie DOE! wil graag herinneringsbankjes in bossen van gemeente Deurne

Politieke partij DOE! zou het een mooie ontwikkeling vinden als er herinneringsbankjes komen in de bossen van de gemeente Deurne. Emmy Thijssen van de fractie DOE! heeft aan verantwoordelijk wethouder Helm Verhees gevraagd of de gemeente bereid is om hiervoor ook in Deurne de mogelijkheden te verkennen.

Verschillende terreinbeheerders zoals Staatsbosbeheer bieden al dit soort herdenkingstekens aan. Het gaat om bankjes die meestal van hout zijn gemaakt met of zonder leuning en met een stalen plaatje in het midden waarop een korte tekst geplaatst is. “Zou het niet mooi zijn als we ook in de bossen, die eigendom zijn van de gemeente Deurne, herinneringsbankjes kunnen plaatsen?”, zegt Emmy Thijssen van DOE!

Vandalen
Dit soort bankjes bleken in het verleden op sommige plekken doelwit te zijn van vandalen zoals het bankje aan het Leegveld voor natuurbeschermer Frans Swinkels. DMG ontdekte in augustus van vorig jaar dat een gedeelte uit de herdenkingsbank was gezaagd.

Mooie herinnering
Niettemin ziet Emmy Thijssen van DOE! de bankjes in Deurne wel zitten: “Alhoewel dit slechts een klein initiatief is, kunnen we ons voorstellen dat dit voor inwoners een mogelijkheid biedt om een mooie herinnering te kunnen plaatsen op een bijzondere plek in één van de bossen van de gemeente Deurne.”

Holtens Molen
Thijssen wil graag weten of de gemeente openstaat om de mogelijkheden voor de herinneringsbankjes te verkennen en waar en binnen welke termijn dit te realiseren is. Ook wil ze een inschatting van wat de kosten zouden zijn van zo’n bankje: “Staatsbosbeheer vraagt hier zo’n 800 euro voor; mede afhankelijk van enkele keuzes die gemaakt kunnen worden.” Voor de productie heeft Thijssen Holtens Molen in gedachten die al eerder bankjes produceerde van gekapte bomen in de gemeente Deurne.

Lees ook: Herdenkingsbank natuurbeschermer Frans Swinkels aan Leegveld in Deurne vernield

Foto: Staatsbosbeheer

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen