15.8 C
Deurne
zondag 16 juni 2024
Home- DeurneStem op DMG bij Rabo Clubsupport; een kijkje achter de schermen met...

Stem op DMG bij Rabo Clubsupport; een kijkje achter de schermen met Jos van Neerven

De hele maand september krijg je tijdens de stemperiode van Rabo Clubsupport een kijkje achter de schermen bij DMG door middel van een aantal interviews met onze vrijwilligers. Hiermee krijg je een beter beeld van hoeveel tijd er wordt gestoken in het maken van alle mediaproducten van de lokale omroep en hoe belangrijk het is dat je op DMG stemt bij Rabo Clubsupport.

Stemmen kan tot en met dinsdag 27 september via de Rabo App of op de website van de Rabobank door in te loggen op de bankomgeving. Vandaag leggen we de tien vragen voor aan tv-medewerker Jos van Neerven.

Wie ben je?
Ik ben Jos van Neerven, inmiddels 63 jaar, na 35 jaar in de St. Jozefparochie te hebben gewoond woon ik nu sinds enkele jaren weer met mijn vrouw Mieke in het centrum van Deurne. Naast mijn inzet voor DMG ben ik ook lid van Videoclub Deurne en webmaster bij de Nacht van het Witte Doek.

Waarom is het volgens jou belangrijk dat mensen op DMG stemmen bij Rabo Clubsupport?
Mensen willen steeds meer geïnformeerd worden over lokaal nieuws dat dicht bij hun deur heeft plaatsgevonden. DMG levert daar een flinke bijdrage aan via de diverse nieuwskanalen, het is daarom belangrijk dat dit financieel mogelijk blijft, daarom is een stem op DMG bij Rabo Clubsupport van wezenlijk belang.

Wat doe je allemaal bij DMG als vrijwilliger?
In de beginperiode van DMG ben ik betrokken geweest bij de inrichting van de studio in het voormalige LTS-schoolgebouw De Uitkomst. De laatste tijd ben ik meer actief bij de videoafdeling van DMG als cameraman en video-editor.

Hoeveel tijd steek je per week in het vrijwilligerswerk voor DMG?
Dat is erg afhankelijk van de soort opdracht, bij korte nieuwsitems kan dat enkele uren camera- en montagewerk zijn. Bij grotere projecten zoals bijvoorbeeld de terugblikfilm “10 jaar DMG” kan dit soms wel enkele weken zijn.

Wanneer ben je bij DMG aan de slag gegaan en waarom heb je gekozen om je juist voor DMG als vrijwilliger in te zetten?
Vanaf de opstart van DMG in 2011 ben ik als vrijwilliger aan de slag gegaan, tussentijds ben ik wel een bepaalde periode afwezig geweest, maar vanaf vorig jaar ben ik weer toegetreden tot het TV-team van DMG. Ik ben altijd geïnteresseerd in nieuwe technische ontwikkelingen, vooral op het gebied van videotechniek, DMG biedt voor mij mogelijkheden om daar in de praktijk iets mee te doen

Wat is het leukste dat je bij DMG tot nu toe hebt meegemaakt?
Ik  heb goede herinneringen aan de locatie-uitzendingen die we samen met het team mochten maken, voorbeeld daarvan is de videoregistratie van de gemeenteraadsverkiezing begin dit jaar.

Wat moeten mensen weten over DMG waar je van denkt dat ze dat nu misschien nog niet weten?
Bij DMG gebeurt veel, niet altijd is dit voor de luisteraar of kijker inzichtelijk. Maar naast de radioprogramma’s zijn er op de achtergrond ook veel vrijwilligers actief met de redactie, website, techniek en videoregistraties.

Wat zijn jouw ideeën voor de toekomst bij DMG en wat is jouw rol daar in?
Het zou leuk zijn als de TV-afdeling bij DMG nog meer vorm gaat krijgen waarbij er ook studio-programma’s vanuit de eigen studio’s gemaakt kunnen gaan worden. Voor mijzelf zie ik daar een taak weggelegd bij de inrichting van het technische gedeelte en het creëren van de opnames.

Wat doe je verder nog in het dagelijks leven?
Ik ben werkzaam bij de IT-afdeling van een scholengemeenschap.

Wanneer kunnen we iets van jou horen, zien of lezen bij DMG?
Regelmatig zijn er bijdragen van mij te zien via het TV-kanaal van DMG dat te vinden is via de website van DMG.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen