9.2 C
Deurne
dinsdag 20 februari 2024
Home- DeurnePVV grootste partij bij scholierenverkiezingen Hub van Doornecollege Deurne

PVV grootste partij bij scholierenverkiezingen Hub van Doornecollege Deurne

Bij de echte Tweede Kamer verkiezingen wordt het woensdag 17 maart nog spannend voor de uitslag bekend is maar op het Deurnese Hub van Doornecollege weten ze al wie de winnaars zijn bij de eigen verkiezingen op de school. De PVV werd de grootste partij gevolgd door de VVD.

Op maandag en dinsdag hield het Hub van Doornecollege de scholierenverkiezingen waarbij ruim 600 leerlingen hun stem uitbrachten. Dinsdagmiddag werden de stemmen geteld en bleek de PVV veruit de grootste partij te zijn met 210 stemmen, gevolgd door de VVD met 165 stemmen. Op de derde plaats eindigde GroenLinks met 42 stemmen, het CDA werd vierde en de Partij voor de Dieren nummer vijf. Bij de leraren werd D66 eerste, een partij die bij de leerlingen niet eens in de top vijf voorkwam.

Voor de scholierenverkiezingen van het Hub van Doornecollege werd een echt stemlokaal ingericht met verkiezingsposters van de verschillende partijen en stemhokjes. De leerlingen richting BWI (Bouwen, Wonen, Interieur) hadden een stembus gemaakt en het stemlokaal werd ingericht door de conciërge, de maatschappijleerdocenten en leerlingenraad. De school organiseert de eigen verkiezingen om de leerlingen meer inzicht te geven in politiek en politieke keuzes.

Foto: Facebook Hub van Doornecollege

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen