14 C
Deurne
dinsdag 24 mei 2022
Home- DeurneTEJO-huis in Deurne een feit; opening in september

TEJO-huis in Deurne een feit; opening in september

Er komt definitief een TEJO-huis in Deurne. Het is de bedoeling dat het inloophuis voor jongeren in september opent in het pand aan de Ferdinand Bolstraat 2.

Alle jongeren die behoefte hebben aan een luisterend oor en laagdrempelige, anonieme en gratis hulp en ondersteuning, kunnen in dit inloophuis terecht. Professionele therapeuten bieden in het TEJO-huis vrijwillig hun hulp aan. Zij doen dit samen met  gastvrouwen- en heren en andere deskundige vrijwilligers. TEJO streeft ernaar om dringende hulpvragen snel en professioneel op te nemen, zodat jongeren in een vroeg stadium geholpen worden.

Tweede TEJO-huis van Nederland
Sinds november 2020 is een groep inwoners bezig met de realisatie van het TEJO-huis in Deurne . Ingrid de Vries, Jolande van Meer, Guus Kuijpers, Sjoerd Aldenzee en Lènemie van Dinter vormen het bestuur. Samen met een groep vrijwilligers hebben zij de stichting opgericht. Zij bouwen voort op de kennis en ervaring van Marja de Pundert, die ruim vier jaar geleden in Goes het eerste TEJO-huis van Nederland is gestart.

Financiële ondersteuning
De gemeente Deurne heeft besloten om het initiatief voor een periode van drie jaar financieel te ondersteunen. Dat geld is onder meer bedoeld voor het aanstellen van een coördinator en het huren van een pand. Ook oud-burgemeester Hilko Mak heeft een bijdrage geleverd. Hij zamelde voor zijn afscheid geld in voor het TEJO-huis.

Wens in vervulling
Met de realisatie van een TEJO-huis in Deurne gaat de wens van MH17-slachtoffer Nicole Martens in vervulling. Zij woonde met haar man Jeroen Wals en hun kinderen Brett, Jinte, Amèl en Solenn in Neerkant. Het hele gezin zat in het vliegtuig dat in 2014 werd neergehaald boven Oekraïne. Nicole werkte op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen en had het plan opgevat om iets te gaan doen voor jongeren met problemen, zodat zij niet in de reguliere zorg terecht zouden komen.

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen