23.9 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- DeurneRaaijmakers is nu vicevoorzitter Europese boomtelers

Raaijmakers is nu vicevoorzitter Europese boomtelers

De Vlierdense Henk Raaijmakers is gekozen tot vicevoorzitter van de Europese organisatie van boomtelers ENA. Dat gebeurde tijdens de jaarvergadering die werd gehouden in Oxford. Raaijmakers is eigenaar van tuinplanten- en handelskwekerij De Oude Aa in Deurne.

Dit meldt de agrarische website Nieuwe Oogst. Sinds eind 2015 is hij voorzitter van vakgroep Bomen en vaste planten van LTO Nederland. Het vicevoorzitterschap van de ENA (European Nurserystock Association) is over het algemeen een aanloop naar het voorzitterschap.

EU-subsidie
De ENA heeft zich de afgelopen ontwikkeld tot een belangrijke belangenbehartiger voor de boomkwekerij in Europa. Zo lukte het om een project Europees goedgekeurd te krijgen waarbij met een bijdrage van 20 procent van betrokken landen 80 procent EU-subsidie kon worden binnengehaald voor de promotie van de Green City.

Henk en Annie
Henk en Annie Raaijmakers begonnen hun boomkwekerij in 1982. Jaarlijks worden ongeveer 2,5 miljoen stekken gemaakt. Een paar procent hiervan wordt verkocht, maar het overgrote deel wordt gebruikt voor eigen teelt. Recent is De Oude Aa ook gestart met vermeerdering via vitro, in samenwerking met een laboratorium.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen