16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneRennend door het centrum van Deurne tijdens vernieuwde City Run

Rennend door het centrum van Deurne tijdens vernieuwde City Run

Het centrum van Deurne wordt zaterdag 8 juni opnieuw het decor voor de Deurne City Run, waarbij verschillende afstanden kunnen worden gelopen. Start en finish van alle routes zijn op de Markt in Deurne. Het evenement dat wordt georganiseerd door Atletiekvereniging en Lopersgroep Deurne (AV-LGD) en de gezamenlijke horeca op de Markt, heeft dit jaar een vernieuwde opzet en een avondvullend programma voor het publiek op de terrassen. 

Een nieuw onderdeel bij de Deurne City Run is sinds vorig jaar de Finstream ouder/kind Run. Ouder en kind lopen na elkaar een grote en kleine ronde door het centrum van Deurne. Er zijn twee groepen: eentje voor basisschoolleerlingen uit groep 1 tot en met 4 en één voor kinderen uit groep 5 tot en met 8. De aanvang is om 17.30 uur en de kosten voor deelname zijn 5 euro per duo. Aanmelden via kan via het inschrijfformulier.

Estafetteloop
Ook dit jaar is er de 10 kilometer estafetteloop. De organisatie meldt dat er voor deze editie een aantal verbeteringen zijn doorgevoerd in de opzet van deze route. In teams van minimaal twee en maximaal vier personen kan worden deelgenomen aan de 10 kilometer Knapen Trailers estafetteloop. De ronde die wordt afgelegd is 2,5 kilometer lang en net zoals bij een echte estafetteloop, wordt met een stokje gelopen dat wordt doorgegeven. Het is volgens de organisatie een loop die goed met vrienden, familie of een sportclub kan worden uitgevoerd.

Voor de deelnemende teams is op één van de terrassen van de gezamenlijke horeca van Deurne een tafeltje gereserveerd en kunnen de deelnemers na afloop van de sportieve prestatie nagenieten onder het genot van een hapje en drankje. De aanvang is om 18.45 uur en de kosten voor deelname zijn 30 euro per team. Inschrijven voor deze afstand kan ook via dit inschrijfformulier.

Deuvie Run
De Deurne City Run wordt afgesloten met een individuele 5 kilometer Deuvie Run. Deelnemers moeten hierbij twee keer de ronde door het centrum van Deurne van 2,5 kilometer afleggen. Aanvang is om 20.15 uur en de kosten voor deelname bedragen 10 euro per persoon. Aanmelden is mogelijk via dit inschrijfformulier.

Voorinschrijven voor alle afstanden is mogelijk tot en met 6 juni via inschrijven.nl. Aanmelden op de wedstrijddag zelf is mogelijk in het Huis voor de Samenleving aan de Markt 1 tot een half uur voor aanvang van de wedstrijd. Het inschrijfbureau is geopend vanaf 16.30 uur.

Parcours
De ouder/kind Run gaat over een ronde van ongeveer 1 kilometer voor de ouder en ongeveer 0,5 kilometer voor het kind. Het parcours voor de estafetteloop en 5 kilometer individuele run is een ronde van 2,5 kilometer door het centrum van Deurne. Voor alle deelnemers is er elektronische tijdsregistratie aanwezig. De prijsuitreiking voor alle afstanden vindt plaats op de Markt in Deurne, direct na afloop van een afstand. Alle uitslagen worden na afloop gepubliceerd op uitslagen.nl.

Foto: AV-LGD

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen