10.2 C
Deurne
maandag 11 december 2023
Home- DeurneReünie Deurnes Mannenkoor in Kloosterhotel Willibrordhaeghe

Reünie Deurnes Mannenkoor in Kloosterhotel Willibrordhaeghe

Leden en oud-leden van het Deurnes Mannenkoor (DMK) komen zondag samen voor een reünie in Fletcher Kloosterhotel Willibrordhaeghe in Deurne. Tijdens de bijeenkomst is er een kleine tentoonstelling te zien van verschillende foto’s, posters en andere stukken die de geschiedenis van het koor weergeven.

Daarnaast zal het koor zelf een muzikaal intermezzo verzorgen tijdens de reünie. Deze wordt gehouden in het kader van de voorbereidingen op het 50-jarig jubileum van het DMK, dat in 2026 uitgebreid zal worden gevierd.

Eerste prijs
Het koor is ontstaan nadat Koorschool ’67, een mannen- en knapenkoor, ophield te bestaan. Een aantal ex-leden besloten toen in 1976 samen het Deurnese Mannenkoor op te richten. Het eerste bestuur bestond uit voorzitter Tiny Maas, secretaris Jan Martens en penningmeester Kees Bouwmans. Eerste dirigent en medeoprichter was Jan Nooijen. Organist was Piet van Ooij.

Het eerste jaar van het koor begon meteen goed met het behalen de eerste prijs in de categorie Gregoriaanse gezangen tijdens het XXIV Concorso Polifonico Guido D’Arezzo in Italië in 1976. Het koor telde toen 22 leden.

West- en Oost-Europa
In de afgelopen decennia was het koor te gast in bijna alle landen van West- en Oost-Europa en zong het meerstemmig a capella in verschillende talen. Het koor heeft aan diverse competities en festivals deelgenomen en zingt klassiek, modern klassiek en populaire composities van hedendaagse componisten. Het Deurnes Mannenkoor heeft ook twee cd’s uitgebracht, één in 1996 en eentje in 2008.

De reünie van het Deurnes Mannenkoor vindt plaats op zondag 10 september van 14.00 tot 17.00 uur in de theaterzaal van Fletcher Kloosterhotel Willibrordhaeghe aan de Vlierdenseweg 109 in Deurne.

Foto: Deurnes Mannenkoor

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen